Hafriyat kamyonlarına büyük takip! 11 bin...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehirdeki hafriyat, moloz ve hazır beton taşıyan kamyonlara araç takip cihazları takarak GPS ile izleme başlanacak.

Hafriyat kamyonlarına büyük takip! 11 bin...
Hafriyat kamyonlarına büyük takip! 11 bin...
GİRİŞ 03.01.2018 13:25 GÜNCELLEME 03.01.2018 13:41
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 13 bin kamyonun bulunduğu İstanbul'da, aşırı hız yapanlara ve güzergâh dışına çıkıp hafriyat döken kamyon sürücülerine, yeni sistemle birlikte anında ceza kesilebilecek. Kentsel dönüşüm ve büyük projelerin yürütüldüğü İstanbul'da hafriyat kamyonlarının karıştığı kazalarda son 20 ayda 38 kişi hayatını kaybetti.

11 BİN KAMYONA CİHAZ TAKILDI

İBB'nin şehir sınırları içerisinde uygunsuz faaliyet gösteren hafriyat kamyonlarını engellemek amacıyla başlattığı bu çalışma kapsamında bugüne kadar 11 bin kamyona araç takip cihazı yerleştirilerek, hafriyat, moloz ve hazır beton taşıyan kamyonlar takibe hazır hale getirildi. Kurallara uymayan, çevreyi kirleten veya eksikleri olan araç sürücülerine belirlenen miktarda ceza kesilebilecek.

SON 20 AYDA 38 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, TBMM Genel Kurulu´nda yaptığı konuşmada, İstanbul´da son 20 ayda 38 kişinin hafriyat kamyonları yüzünden hayatını kaybettiğini söyledi.

Yeni GPS sistemini DHA'ya değerlendiren Adıgüzel, şunları söyledi:

"Şoförlerin daha fazla kazanmak için fazla tur atmasının önüne geçilebilir. Hız limiti anlamında çok faydalı olur. Eğer GPS sistemi doğru kullanırsa, kamyonun girmemesi gereken yerlere girmesini engelleme şansı olabilir. Teknolojinin bütün imkanlarından yararlanması gerekiyor. Bugüne kadar devreye geçilmemesi üzücü. Teknoloji bu kadar gelişmişken, basit bir GPS meselesi, çok büyük bir gelişme olarak sunulmamalı. Dünyanın her yerinde bu sistem mevcut. Sadece GPS'in çözüm olacağını düşünmüyorum. Daha da geliştirilmelidir. Otomobillerin bile zor geçtiği alanlarda kentsel dönüşüm çalışmaları yapılıyor. Kentin fiziki koşullarına uygun araçlar tercih edilmelidir. Beton mikserleri, hafriyat kamyonları kentin sokaklarında yer buluyor. Kentsel dönüşüm meselesi doğru planlanmalı."

YORUMLAR 9
  • Hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    Gündüz trafiğe çıkmaları, özellikle şehir içine giriş çıkışları da yasaklanmalı.
    Cevapla
  • Serkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalık ya iyide bu 10 yıldır var zaten istaç takıyor, zaten onlar takıyor kamyoncu söküp atıyor, birileri hala yalan söylüyor, denetim yapın yatmayın plakasız kamyon dolaşıyor trafikte polis banane diyor, ne beklersin ki daha ?
    Cevapla
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Hayret Chp bir işe yaramış. DOĞRU araştırma teklifi! Kamyon değil katil aparat sanki!
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Asıl kamyonların önünü ve arkalarını görmeleri gerek. Ölü bölgeler tehlike yaratıyor.
    Cevapla
  • Mizah 6 yıl önce Şikayet Et
    Arabanın zor girdiği yan yollarda cirit atıyorlar. Dur diyen yok bu katillere.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!