İlber Ortaylı: "İran, Irak ve Suriye gibi olmaz"

Prof. Dr. İlber Ortaylı, İran’da geçtiğimiz günlerde başlayan protestolar hakkında, “İran hiçbir şekilde Irak ve Suriye gibi olmaz" dedi.

İlber Ortaylı: "İran, Irak ve Suriye gibi olmaz"
İlber Ortaylı: "İran, Irak ve Suriye gibi olmaz"
GİRİŞ 04.01.2018 10:07 GÜNCELLEME 04.01.2018 11:42
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Fatih Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Kahve Hane Sohbetleri’nin konuğu bu kez Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı oldu. Sunuculuğunu gazeteci Hakan Çelik’in yaptığı programa Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de katıldı.

Sosyal medya platformları üzerinden canlı yayınlanan programda Prof. Dr. İlber Ortaylı gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İLBER ORTAYLI, İRAN'IN SURİYE VE IRAK GİBİ OLMADIĞINI SÖYLEDİ

İran’da geçtiğimiz günlerde başlayan ve ülkenin neredeyse tamamına yayılan protesto gösterileri hakkında açıklamalarda bulunan Tarihçi-Yazar İlber Ortaylı, İran’ın eski bir devlet geleneği olduğuna vurgu yaptı.

İran’ın içinde bulunduğu sorunun ciddi olduğunu ifade eden Ortaylı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“İran hiçbir şekilde Irak ve Suriye gibi olmaz. Çünkü İran, eski bir medeniyettir, eski bir devlet geleneği vardır. İran aynı kadrolar ve tekniklerle gitti. Arşivi mükemmel. Ben zannettim ki istihbaratları çuvallayacak hayır, mühim mesele iktisadiyattır. Türkiye’nin 50’lerde başladığı atılımı İran, hiçbir zaman göstermedi bu petrol odaklı ülkelerin zaafıdır. Rusya dahil buna. Mesela oradaki Türk unsurdan Amerika çok şey bekliyor. Daha çok beklerler. Çünkü Türkler İran’a diyor ki biz Türküz ama, İran bizimdir diyor. Son çatışmalar çok büyürse, onlar da karışmaya mutlaka hevesliler. Ama zannetmiyorum ki ben İran’ın kendi sorunları dışında o millet buna alet olsun. Ama tabi içeride ciddi bir sorun olduğu açık.”

ÇATI RESTORASYONU MART AYI SONUNDA BİTİYOR

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de Fatih’te yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Fatih ilçesinin İstanbul için önemine de değinen Başkan Demir, Kapalıçarşı’da devam eden çatı restorasyonunun Mart ayı sonunda tamamen biteceğini açıkladı.

YORUMLAR 4
  • vay be arkadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    devlet halkına şöyle demeli buyrun eyleminizi insanca yapın ha kırıp döker yakar saldırırsanız o eylemi yapanalrı direkt sallandırırım kırdığı dökdüpğünü de hem kendinden hem ailesindne tahsile der mal varlığına el korum desin bakam bi tane it kırıp döküyormu bunu yapsın dedim size iranda böyle birşey olamaz iran bir kaç tanesini slalandırsın kuzu kuzu kimse kalmaz ne ajan kalır ne it ne gezi olayı köğpeği
    Cevapla
  • İran yilan 6 yıl önce Şikayet Et
    Irak ve suriede ABD ue yy yardım eden iran neden suriye gibi olmasın,yok olsun inş.
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Kafami kalmis abi .!
    Cevapla
  • Memo 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen kafayı mı yedin. Iran yok olursa bizi de batı yok eder. Belliki irakı ve suriye korusaydık abd sınırımıza kadar pkk la gelemezdi. Şimdi rusya iran türkiye suriye kader birliğinde. Batı düşman.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"