Yeni KHK geliyor! Bakanlık liste hazırlıyor

FETÖ’nün ‘Mor Beyin’ tezgâhıyla telefonlarına istem dışı ByLock indirilenler için yeni KHK geliyor.

Yeni KHK geliyor! Bakanlık liste hazırlıyor
Yeni KHK geliyor! Bakanlık liste hazırlıyor
GİRİŞ 05.01.2018 06:30 GÜNCELLEME 05.01.2018 06:31
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin’in, Eğitim İş Sendikası ile yaptığı görüşmede, “Mor Beyin” mağduru öğretmenlerle ilgili listenin hazırlandığını, iade KHK’sının bir iki gün içinde çıkacağını söylediği öğrenildi.

MEB, eğitim alanında yaşanan son gelişmelerle ilgili görüş paylaşımında bulunmak üzere eğitim sendikalarıyla biraraya gelmeye başlarken, son ziyaret Eğitim-İş Sendikası’na gerçekleştirildi. Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım ve sendika yöneticileri görüşmede, OHAL KHK’sı ihraçları, Öğretmen Strateji Belgesi, performans uygulaması, dini vakıflarla imzalanan protokoller, yenilenen sınav sistemi ve müfredata ilişkin hazırladığı, “Eğitimde Yaşanan Sorunlar” raporunu bakanlığa sundu.

Bakanlık bürokratlarının da konu konu itirazları not alarak gerekenlerin yapılacağını belirttiği ve sendika ile iletişim kanallarının bundan sonra daha açık tutulması konusunda adım atacaklarını söyledikleri öğrenildi.

‘DÖNECEKLER’

Toplantıda, bakanlık bürokratlarının Eğitim İş’in raporlaştırdığı sorunlara ilişkin tek tek not aldığı öğrenildi. Eğitim İş’e bakanlık tarafından az sayıda olmasına karşın üyeleri hakkındaki ihraçlar ve açığa alınanlar konusunda girişimlerde bulunulacağı bilgisi verildi. FETÖ’nün, “Mor Beyin” ve çeşitli uygulamalarla binlerce kişiyi mağdur ettiğinin ortaya çıkmasının ardından edinilen bilgiye göre Müsteşar Yusuf Tekin’in de toplantıda, “Mağdurlar için iade listelerini hazırladık. KHK’nın 1-2 gün içerisinde yayımlanmasını bekliyoruz. Bu öğretmenler mesleklerine geri dönecekler” dedi.

 

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 12
  • samet 6 yıl önce Şikayet Et
    Milli eğitimde hala bu fetöcüler çok..
    Cevapla
  • Ahmet Özbir 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için FETÖ ve PKK'nın yılmaz savunucuları Sözcü-Cumhuriyet paçavralarını HAZİNEYE DEVREDİN! Hiçbir devlet kendisine meydan okutmaz, o tip hainleri TEPELER!
    Cevapla
  • Nazım 6 yıl önce Şikayet Et
    Hem Mor Beyin kullanarak yanlışlıkla indirenler hem de normal yollardan indirenlere ne yapılacak? Mor Beyin'e yönlenenler üzerinde bir ayıklama olmayacak mı?
    Cevapla
  • Musa 6 yıl önce Şikayet Et
    Ayıklama oldu ya. Daha ne istiyorsun başka.
    Cevapla
  • AF YOK 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu hainlere çok dikkat edin.Yeni oyunlar içinde olabilirler.Bu saatden sonra bunlara güven olmaz.
    Cevapla
  • Nisa 6 yıl önce Şikayet Et
    Belediyeden çıkarılan kadrolu işçilerde göreve iade edilsin hiç bir suçu olmayan kişileri atıp ekmeğinden ettiniz! !!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Enflasyon keskin şekilde düşmeye başlayacak
Hudson Enstitüsü analistinin 'Kaan' sözleri muhalif gazeteciyi derinden etkiledi