Meslek Yüksek Okulu (MYO) mezunlarına kısa dönem askerlik geliyor mu?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından, MYO mezunlarına kısa dönem askerlik konusuna ilişkin önemli açıklamalar gerçekleştirildi. Milat gazetesinden Sedar Arseven'e konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, meslek eğitimini daha cazip hale getirmek için "MYO mezunlarına kısa dönem askerlik" taleplerinin gündemde olduğu şeklinde ifadelere yer verdi.

Meslek Yüksek Okulu (MYO) mezunlarına kısa dönem askerlik geliyor mu?
Meslek Yüksek Okulu (MYO) mezunlarına kısa dönem askerlik geliyor mu?
GİRİŞ 08.01.2018 11:43 GÜNCELLEME 08.01.2018 14:23

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Milat gazetesinden Serdar Arseven'e "Meslek Yüksekokulu mezunlarına kısa dönem askerlik" konusuyla ilgili milyonlarca kişinin merakla beklediği önemli açıklamalarda bulundu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün açıklamaları doğrultusunda, Meslek Yüksekokulu (MYO) mezunlarının kısa dönem askerlik taleplerinin gündemde olduğu sözlerini kaydetti. Bununla birlikte yine, Meslek Yüksekokulu (MYO) mezunlarını yakından ilgilendirecek ifadelere yer verdi. Peki, Meslek Yüksek Okulu (MYO) mezunlarına kısa dönem askerlik gelecek mi? İşte, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün kısa dönem askerlik konusuna dair gerçekleştirdiği o açıklamalar…

MESLEK YÜKSEK OKULU (MYO) MEZUNLARINA KISA DÖNEM GÜNDEMDE!

"Bu konuşulan bir konu. Milli Eğitim Bakanımızla Sivas’ta yapılan bir toplantıda bu konu konuşuldu ve Sayın Bakanımız not aldı, 'Bu şekilde bir düzenleme yapalım' diye. Gündemde olan bir konu..."

TÜRK ASKERLERİ ile ilgili görsel sonucu

BAKAN FARUK ÖZLÜ'DEN KISA DÖNEM ASKERLİK AÇIKLAMASI...

"Bunu biz birkaç defa görüştük. Üniversite mezunlarından ziyade, aranan eleman dediğimiz, ara eleman-nitelikli personel ihtiyacımız var. Hastanelerin doktordan fazla hemşire ihtiyacı var. Bana bir iş adamı geldi, 'Ben bir mühendise 4 bin, bir teknisyene 6 bin lira ödüyorum' dedi. Almanya’da mesleki eğitime giden 7.8 milyon genç var. Türkiye’de ise 1.7 milyon. Bizim yetiştirdiğimiz elemanlarla, sanayide ihtiyaç duyulan kişiler örtüşmüyor. Sanayici kaynak uzmanı ya da CNC operatörü istiyor, biz düz lise mezunu yetiştiriyoruz... Dolayısıyla bunu örtüştürebilirsek işsizliğin azalmasına da ciddi katkı sağlayacağı kanaatindeyim."

İlgili resim

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı