ABD'nin 'YPG' kararına Rusya'dan sert tepki!

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "ABD'nin Suriye'de ordu kurma çabaları ülkenin toprak bütünlüğüne zarar verebilir. ABD'den bu konuda detaylı açıklama bekliyoruz" dedi.

GİRİŞ 15.01.2018 11:11 GÜNCELLEME 15.01.2018 14:28
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "ABD'nin Suriye'de ordu kurma çabaları ülkenin toprak bütünlüğüne zarar verebilir. ABD'den bu konuda detaylı açıklama bekliyoruz" dedi. ABD, dün Suriye'de 30 bin kişiden oluşan bir sınır koruma gücü kurulacağını açıklamıştı. Öte yandan, Lavrov,Türkiye'nin İdlib kentinde gözlem noktaları kurması konusundaki çalışmalarını hızlandırmasını umduklarını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin, Suriye'nin İdlib kentinde yer alan gerilimi azaltma bölgesi çevresinde gözlem noktaları oluşturmayı bir an önce tamamlamasını umduklarını kaydetti.

"Suriye'de ilerleme gördük" diyen Lavrov, şu andaysa Türkiye ve İran'la birlikte Suriyeli tarafları bir araya getirecek ulusal bir kongre için hazırlandıklarını anımsattı. Lavrov ayrıca, bu ulusal diyalog sürecinin Cenevre'deki barış sürecine de yardımcı olacağını umduğunu söyledi.

ABD'YE "YPG ORDUSU" TEPKİSİ

Lavrov, ABD'nin Suriye'de rejimi değişitirmek isteyen gruplara yardım ettiğini söyledi. Rus bakan, ABD destekli grupların kontrol ettiği bölgenin Suriye'nin bölünmesine neden olabileceğini belirtti.

ABD TERÖR ORDUSU KURACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun Sözcüsü Albay Ryan Dillon, Suriye’de ağırlıkla (PYD/PKK'nın paravanı) Suriye Demokratik Güçleri'nden (SDG) oluşan ve 30 bin kişiyi bulacak "Sınır Güvenlik Gücü" kuracaklarını açıklamıştı.

YORUMLAR 18
  • seo 6 yıl önce Şikayet Et
    Tekrar ediyor ve hatırlatıyorum; putin ve lavrov ikiside Rus bunların. Lavrov abd li felan değil ne zaman amerika rusya ilişkilendirilmiş haber olsa putin le lavrov u ekran resimi olarak koyuyursunuz. Abd li komutan, generel, dışışleri bakanı felan resmimi yok elinizde acaba
    Cevapla
  • saltoli 6 yıl önce Şikayet Et
    amanin dunyanin sonumu geldi acaba lagardas rusyanin orda neisivarsa abd ninde oisivar sayayimi zengin petrol ystaklari aslinda bu islerin birazda dikkat cekmek icin doyluyorum kuresel isinmayladailgisivardun yada buxul caginadogfu hizli birsekilde kaymavar tsmamen enerji acigi yuzunden busavaslarin etkidivar varan bir birde susavaslaridayakinakabilinde gida saglik vardavar biraz dusunun mantigin algilamasida onemli bucorafya bskir nasil ele geciririz kavgadi han gi hitidtiyan ulkedi birbiriylen ssvasiyor hinc milyonlarca musluman oluyor veya multeci konumunadusuyor dimdi birlik zamani adsmlar darbeler icsavaslar terorris beslemeleri kankin hastalik dahanelerneler
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    masallah nede sert tepkiymis ya
    Cevapla
  • abdulkadir 6 yıl önce Şikayet Et
    'körler sağırlar, birbilerini ağırlar'. suriyedeki abd ve rusyanın durumu bundan ibarettir. ikisi de düşman ikisi de terör besleyici ve eğitici
    Cevapla
  • TR-IZMIR 6 yıl önce Şikayet Et
    _ herşeye rağmen Rusya Iran israel ABD ortak hareket etti, ediyor _ asırlarca blöf yaptılar, dünya'yı aldattılar.. hiçbir zaman düşman olmadılar : kesinlikle danışıklı dövüş içindeler __ araştırın.. sizde görün ! asıl sorulması gereken soru şudur _ neden ?
    Cevapla
  • vedat 6 yıl önce Şikayet Et
    yav sen akıllı adammışsın be
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!