Rusya'dan bir Afrin açıklaması daha!

Kremlin Sözcüsü, Fransa'nın BM'ye yaptığı Afrin çağrısı için "Taraflı ve çifte standart." yorumunu yaparken, Lavrov ABD için "Suriye'de provokasyon yapıyor." diyerek sert çıktı.

GİRİŞ 22.01.2018 12:53 GÜNCELLEME 22.01.2018 16:13
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili olarakKremlin'den bir açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın operasyonu çok yakından takip ettiği belirtildi.

Peskov, Rusya'nın Türk ve Suriyeli liderlerle temas halinde olduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise yaptığı açıklamada, ABD'nin Suriye'deki hareketleri için 'provokasyon' yorumunda bulundu. Moskova yönetimi daha önceki açıklamalarında, ABD'nin Suriye'de attığı tek taraflı adımların Türkiye'yi kızdırdığı yorumunda bulunulmuştu.

Lavrov, "ABD, Suriye'deki farklı dinamikleri ya kavrayamıyor, ya da kasıtlı olarak durumu kışkırtıcı adımlar atıyor" dedi.

LAVROV'DAN ABD'YE SERT SÖZLER

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Suriye’nin Türkiye ve Irak sınırında güvenlik gücü kurulmasına yönelik çabalarını eleştirerek, “ABD, Suriye'deki farklı dinamikleri ya kavrayamıyor ya da kasıtlı olarak durumu kışkırtıcı adımlar atıyor.” dedi.

Lavrov, başkent Moskova’da Yemenli mevkidaşı Abdulmelik el-Mihlaf ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında Suriye’de yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

ABD’nin Kürtleri kullanarak Suriye’nin Türkiye sınırını kontrol etmeye çalıştığına işaret eden Lavrov, “ABD, bir süredir Suriye’de geniş bir coğrafyada rejime alternatif bir yönetim yaratmaya çalışıyor. Kendileri ile iş birliği yapanlara ve özellikle de Kürt milislerden oluşan SDG örgütüne modern silahlar temin ediyorlar.” diye konuştu.

Plan kapsamında ABD tarafından Suriye’nin Türkiye ve Irak sınırında güvenlik gücü kurulmasına yönelik de adımlar atıldığını hatırlatan Lavrov, “Sonrasında bu bilgiyi reddetmek için ABD tarafından bazı beceriksiz açıklamalar yapıldı. Ancak bu yapının kurulmasına yönelik faaliyetler devam etti. ABD, Suriye'deki farklı dinamikleri ya kavrayamıyor ya da kasıtlı olarak durumu kışkırtıcı adımlar atıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD’yi Suriye’de Kürtlere rejimle temasa geçmemeleri için baskı yapmakla da suçlayan Lavrov, “ABD, Kürt sorununun hassas doğasını ve bölgesel boyutlarını tamamen göz ardı ederek Kürtler arasındaki ayrılıkçılığı aktif bir şekilde teşvik etmeye devam ediyor.” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Kurulunun da taraflı davrandığını savunan Lavrov, “Suriye’deki gelişmeleri ele almak isteyen BM Güvenlik Kurulu, ABD’nin Rakka’daki faaliyetlerini görmemekte ısrar ediyor.” ifadesini kullandı.

Lavrov, önümüzdeki hafta Soçi’de düzenlenmesi beklenen Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne Kürtlerin de davet edildiğini söyledi. .

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, bir süre önce yaptığı açıklamada, Rusya, İran ve Türkiye’nin, Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne katılım listesi üzerinde anlaştığını duyurmuştu.

YORUMLAR 13
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    abd nin de rusyanın da hasılı bütün ehli küffarın Allah belasını versin. Bu düello 15 sene önce reis yokken olsaydı katil sürüsünün karşısına namlumuz boş çıkacaktık. Allah reis ten razı olsun ki tankımızı, topumuzu yaptırdı. Zaten iç ve dış hainler reis'e bu yüzden bu kadar kin besliyorlar.
    Cevapla
  • Dede 6 yıl önce Şikayet Et
    Anmada salladın 74 de Kıbrıs’ın yarısını 20 günde aldı bu ordu
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Suana kadar iyi durusu var arada pyd cart curt diye sacmalasada...neyse kopruyu gecek hele
    Cevapla
  • yurt 6 yıl önce Şikayet Et
    rusyada boyuna TC ye sirt dayayip ortayi kizistiracak. kendi abd hakkindan gelemiyor bize gaz veriyor. madem oyle, gel isin ucundan tut..
    Cevapla
  • kptn 6 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKIYE yakin zamanda Fransa ile yaptigi anlasamalri tekrar gözden gecirmeli fransanin PKK ya destek verdigi gercegi bu kadar net iken fransa ile yapilmis anlasmalar gözden gecirilsin ipatali yapilsin TANK motoru veya ucak motoru icin RUSYA ile de anlasma saglanabilir neden illede bu PKK yandaslari AB ülkeleri bazen ANAKARA yi da anlamak zor neden bu ab israri yahuu
    Cevapla
  • yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal size veto edinde görsün olaya fransız kalanlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek