2018 senesinde kadroya geçecek taşeron sayısı kaç? Bakan açıkladı mı?

Binlerce taşeron işçisinin merakla beklediği kadroda sona gelindi. Türkiye genelinde taşeron işçilere kadro verilmesi için hükümet düğmeye basmıştı. Peki taşeron işçilerinde son durum ne? Bakan açıkladı. Kaç taşeron işçisi kadro alacak?

2018 senesinde kadroya geçecek taşeron sayısı kaç? Bakan açıkladı mı?
2018 senesinde kadroya geçecek taşeron sayısı kaç? Bakan açıkladı mı?
GİRİŞ 24.01.2018 10:51 GÜNCELLEME 24.01.2018 10:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çalışma Bakanı Kadroya geçecek taşeron sayısını açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Türkiye genelinde kaç taşeron işçinin kadroya geçeceğini rakamlarla açıkladı. Bakan Sarıeroğlu, taşeron işçisine yönelik yaptığı ilk açıklamada 450 bin taşeronun kadroya alınacağını söylemişti. Fakat kadroya giremeyen diğer taşeron işçilerinin kadroya girmek istemeleri üzerine hükümet yeni çalışmalar yaptı. Bu çalışmalar neticesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu kaç taşeron işçisinin kadroya gireceğini açıkladı. Peki kaç taşeron işçisi kadro alacak, kaç taşeron işçisi kamuya geçecek? İşte detaylar...

1 MİLYON 20 BİN TAŞERON KADROYA GİRECEK!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan taşeron işçilerine yönelik kadro açıklamasında, ülkemizde toplam bir milyon 20 bin taşeron işçinin kamuya geçeceğini belirtti.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu şu an kamuda 100 bin kadrolu işçi olduğunu ve bu sayının bir milyon 20 bin daha artacağını yapılan işin büyüklüğünün herkes tarafından bilinmesi gerektiği belirtildi.

Taşerona kadro başvurularını yapan adaylar için yakın zamanda bir taşeron sınavı düzenlenecek olup işçiler bu sınavdan 50 ve üzerinde puan almaya çalışacaklar. 50 ve üzerinde puan alan işçilerin kamuya geçiş işlemleri Nisan ayında tamamlanacaktır.

KAYNAK: İŞİNOLSA
YORUMLAR 2
  • Tıbbi Sekreter 6 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık Bakanlığına bağlı Aile sağlık Merkezlerinde Hizmet alımlı Tıbbi Sekreterlere kadro veya düzenleme, iyileştirme bize de yok mu Sayın Bakanım
    Cevapla
  • taseron iscisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah razi olsun bakanim biz belediyede sirket istemiyorduk..450 bin kisi gibi kadro istiyorduk.verdiniz allah razi olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler