Afrin operasyonu paylaşımlarına terör takibi!

TSK’nın Afrin bölgesinde başlattığı ‘Zeytin Dalı’ harekâtının ardından, sosyal medya hesaplarından terör örgütleri lehine propaganda yapanlara karşı savcılıklar harekete geçti.

GİRİŞ 23.01.2018 10:00 GÜNCELLEME 23.01.2018 12:06

Kütahya, Mardin, Diyarbakır, Van, Muş, Muğla, Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından soruşturma başlatıldı. Kütahya’da bir doktor gözaltına alındı. Diyarbakır’da 17, Muğla’da 5, Kars’ta 2, Mardin’de 2, Muş’ta da 1 şüpheli yakalandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 18 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da 57 kişi hakkında soruşturma başlattı. Şüphelilerden 9’u yakalanırken diğerleri aranıyor. Ankara’da haklarında yakalama kararı verilen 12 kişiden 9’u gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, paylaşımları nedeniyle HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen ile HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü hakkında soruşturma başlattı. HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım ile ilgili inceleme ise sürüyor. Yıldırım hakkında Diyarbakır’da görülen KCK ana davasında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartıldı.

GÖZALTINA ALINANLAR OLDU

Diyarbakır’da DTK Eş Başkanı Leyla Güven gözaltına alındı. Güven hakkında, DTK ve silahlı terör örgütüne üye olma suçundan da soruşturma başlatılmıştı. HDP Nusaybin İlçe Başkanı Ferhat Kut, harekâta ilişkin açıklama ve sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı.

PAYLAŞILAN TANK FOTOĞRAFLARI ESKİYE AİT 

Twitter’da “TSK’ya ait tankların yakıldığı” iddiasıyla paylaşılan 2 tank fotoğrafında, yanan tanka ait görselin, 2016’da Yemen’de çekildiği tespit edildi.

Ankara Valiliği, Zeytin Dalı harekâtı süresince her türlü eylem ve etkinliğin yasaklandığını açıkladı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı