İnfaz Koruma Memuru (Gardiyan) ne zaman alınacak? KPSS şartı...

Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere 15 bin 500 memur alacağını belirtti. Peki Adalet Bakanlığı 2018 yılında ne kadar gardiyan (infaz koruma memuru) alacak? Tarihler belli oldu mu?

İnfaz Koruma Memuru (Gardiyan) ne zaman alınacak? KPSS şartı...
İnfaz Koruma Memuru (Gardiyan) ne zaman alınacak? KPSS şartı...
GİRİŞ 26.01.2018 09:20 GÜNCELLEME 26.01.2018 09:20

Adalet Bakanlığı ülkemizde en çok istihdam sağlayan kurumların başında gelmektedir. Hem kendi bünyelerinde hem de kendilerine bağlı kamu kurumlarında binlerce memur ve personel alımı yapmaktadır. Adalet Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre bu sene de 15 bin 500 civarı memur ve personel alımı olacak. Peki bu sene Adalet Bakanlığı infaz koruma memuru (gardiyan) alacak mı? Alımlar ne zaman yapılacak?  Kadrolara göre dağılımı nedir?

NE KADAR ALIM YAPILACAK?

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarına göre Adalet Bakanlığında istihdam etmek üzere  2018 yılında 15 bin 500 personel alınacak. Bu kapsamda zabıt katibi alımı, infaz koruma memuru alımı gibi farklı branşlarda ve pozisyonlara personel istihdam edilecek. Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 5 Ekim 2017 Tarihli ve 30201 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

ŞARTLARI NELERDİR?

Boy ve kilo şartı aranan infaz koruma memuru alımında, ilan edilen kadro sayısının 10 katı aday sözlü sınava alınacak. İnfaz koruma memuru alımında; erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm'den kısa boylu olmamak şartı ile birlikte boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13'ten fazla, 17'den az olmaması gerekiyor.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK

Adalet Bakanlığının 15 bin 500 kişilik memur alımı ilanı ne zaman yayımlanacak? Adalet Bakanlığının gardiyan pozisyonunda çalışan memur sayısının yeterli olmadığını biliyoruz. Bu yüzden alımların 4 bin’e kadar çıkması bekleniyor. Fakat  bu konu hakkında henüz net bir tarih bulunmamaktadır. Alımların en kısa süre içerisinde kamuoyuna duyurulması bekleniyor. İlk alımların 218 yılının ilk çeyreğinde yapılması beklenirken yine alımların büyük bir bölümünün 2018 yılının ikinci yarısından sonra yapılması beklenmektedir.

KADROLARA GÖRE DAĞILIM NEDİR?

Adalet Bakanlığı 15 bin 500 memur alımı yapacaklarını duyurmuştu. Buna göre  5 bin 500 kişilik alım hakim ve savcı kadrosu için yapılacaktır. Kalan 10 bin kişilik kadro ise infaz koruma memuru gardiyan, zabıt katibi, şoför, teknisyen, mübaşir vb. gibi yardımcı hizmet sınıflı kadrolar için yapılması beklenmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe Beko kaybetti! Son düdükle ortalık karıştı
Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: Mağdur sayısı 26’ya yükseldi