2018 Lise mezunu zabıt katibi alımı! Başvuru şartları ve tarihi

Zabıt katibi adaylarına müjde. 2018 yılında Yargıtay Başkanlığına zabıt katibi alımları yapılacak. En az lise mezunu olmak şartıyla alım ilanları yayınlandı. İşte detaylar...

2018 Lise mezunu zabıt katibi alımı! Başvuru şartları ve tarihi
2018 Lise mezunu zabıt katibi alımı! Başvuru şartları ve tarihi
GİRİŞ 26.01.2018 10:08 GÜNCELLEME 26.01.2018 10:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Zabıt katibi adayları uzun zamandır bu haberi bekliyorlardı ve beklenen haber Devlet Personel Başkanlığı tarafından geldi. Devlet Personel Başkanlığının 26 Ocak 2018 de yayımladığı ilana göre Yargıtay Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere kamuya zabıt katibi alımı yapılacak. Başvuruların yapılabilmesi için en az lise mezunu olma şartı var. İlgili başvurular ise 29 ocak ‘018 tarihinde başlayacaktır. Peki buna göre kaç zabıt katibi alınacak, başvurular nasıl ve ne zaman yapılacak? Aranan nitelikler nelerdir? Hangi Bölümlerden mezun olmak gerekir?

KAÇ KİŞİ ALINACAK?

Devlet Personel Başkanlığının yayımladığı ilana göre Yargıtay Başkanlığı bünyesinde görevlendirmek üzere toplamda 110 kişi alınacak olup bunların bir kısmı Zabıt Katibi olacaktır. Buna göre; Yargıtay Başkanlığı 52 kişilik Zabıt Katibi alımı yapacak. İlana göre dağılımı ise; 10 kişi Lisans Mezunu, 32 kişi Önlisans mezunu  ve 10 kişi ise lise mezunu adaylardan seçilecek.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Yargıtay Başkanlığı alımını yapacağı zabıt katibi adayları için başvurular 29 Ocak 2018 tarihinde başlayacak. Buna göre adaylar başvurularını en geç 02 Şubat 2018 tarihine kadar saat 17:00a kadar elektronik ortamda başvuru yapacaklardır. Başvurular (https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-is-basvurusu) internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup bunun dışında yapılan başvuru şekilleri hiçbir şekilde dikkate alınmayacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıdaki verilen bağlantıyı kullanabilirler.

GENEL NİTELİKLER NELERDİR?

Yargıtay Başkanlığı alımını yapacağı Zabıt Katibi adaylarından genel olarak aradığı kriterler:

- 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak,

- Arşiv araştırmasında olumlu sonuç alabilmek,

- 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans mezunları için KPSSP3,

- Önlisans mezunları için KPSSP93,

- Lise mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak,

- Sosyal Güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak ve herhangi bir kuruma hizmet borcu olmamak şartları aranacaktır.

HANGİ BÖLÜMLERDEN MEZUN OLMAK GEREKİR?

Yargıtay Başkanlığı zabıt katibi adaylarından özel olarak,

- Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü,

- Adalet yüksek okulu,

- Meslek yüksekokullarının adalet bölümü,

- Adalet önlisans programı,

- Adalet meslek lisesi veya diğer lise veya dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak.

Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, başvuru tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo veya bilgisayar sertifikasına sahip olmak şartları aranacaktır. Ayrıca adaylardan yaş şartı olarak ise, Başvurunun son günü olan 02/02/2018 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmaları gerekmektedir.

Başvuru şartlarının tamamını taşıyan adaylar Bilgisayar Uygulama sınavına çağırılacaklardır. İlgili duyuru BU İLANDAN yapılacaktır.

YORUMLAR 1
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    adalet bakanlığı katiplik sınavlarında 35 yaş konusunda esnetme yapmalı bu konudaki binlerce mağdurun sesine kulak vermeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'