Afrin’de son durum ne? ‘Zeytin Dalı’ operasyonununda kaç terörist öldürüldü!

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şu ana kadar en az 343 teröristin öldürüldüğü bildirildi. Dün gece yapılan operasyonda 23 hedef imha edildi. Peki Zeytin Dalı harekatının 7. gününde son durum ne? İşte detaylar…

Afrin’de son durum ne?  ‘Zeytin Dalı’ operasyonununda kaç terörist öldürüldü!
Afrin’de son durum ne? ‘Zeytin Dalı’ operasyonununda kaç terörist öldürüldü!
GİRİŞ 26.01.2018 10:30 GÜNCELLEME 26.01.2018 10:30

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Özgür Suriye Ordusu  birlikte gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı’nda 7. güne girildi. Genel Kurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Zeytin Dalı harekatı kapsamında Afrin bölgesindeki teröristleri etkisiz hale getirmek, oradaki dost halkın güvenliğini sağlamak üzere yapılan harekatın planlandığı gibi devam ettiğini belirtti. İşte Afrin’de 7. gün...

TSK: EN AZ 343 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ!

Genelkurmay Başkanlığı’nın  yaptığı son dakika açıklamasına göre; Hava Kuvvetleri'ne ait 13 savaş uçağı gece boyunca Afrin'deki 23 hedefi imha etti. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında öldürülen terörist sayısının en az  343 olduğu bildirildi.

BOMBALAYAN 13 UÇAK EMNİYETLE DÖNDÜ

Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığı, sivil ve masumların zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hava Kuvvetleri tarafından gece süresince gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzisi olarak kullanılan toplam 23 hedef imha edilmiştir. Harekata katılan 13 uçak emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

HAİNLERİN YEMEK TUZAĞI !

Köylülerden, Özgür Suriye Ordusu savaşçılarına ‘ikram’ görüntüsü altında içine zehir katılmış yemek göndermelerini isteyen teröristlerin bu talimatı, güvenlik birimlerince fark edildi. Bu nedenle sahadaki birliklere, “Türkiye’den gönderilenler hariç, tüm ikramları geri çevirin” emri verildi. Bunun yanında özellikle ilçe batısındaki yüksek rakımlı arazide tutunamayan PKK, Amanos dağlarını gözden çıkardı. PKK, Afrin dışında ikinci savunma hattı kurma kararı aldı. Yerleşim birimlerinde bu yönde konuşlanan teröristler, her biri gözetleme noktasına çevrilmiş evlere ‘canlı kalkan’ olarak kullanmak üzere sivilleri yerleştiriyor.

BAFELYUN OPERASYONU BAŞLADI

Mehmetçikler, Türkiye’ye yönelik roket ve havan saldırılarının yapıldığı Bafelyun Tepesi’ndeki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için dün sabah harekete geçti. Azez kırsalında ve Kilis’in karşısında yer yer çatışmaların devam ettiği Bülbül ve Racu köylerinde, 3 PYD’li silah ve mühimmatları ile yakalandı.

ATAK HELİKOPTERLERİ İLK KEZ KATILDI

Afrin'in batısında belirlenen terör hedefleri, gece boyunca aralıklarla tanklarla vurulurken harekatta yerli üretim taarruz helikopteri T-129 ATAK da ilk kez görev yaptı. Yerli üretim ATAK helikopterlerinin teröristlere ait hedeflere yönelik atışlarını görüntülendi. Terör örgütü hedeflerinin kara unsurlarınca lazer sistemleriyle titizlikle işaretlenmesinin ardından T-129 ATAK helikopterleri, bölgeyi ateş altına aldı. Teröristlerin bulunduğu alanları vuran helikopterler, harekat sırasında yerli üretim "Cirit" lazer güdümlü füzelerini de kullandı.

 

ABD'DEN GERİ VİTES! SİLAHLARI GERİ İSTEDİ

Amerikalı üst düzey bir yetkili, Zeytin Dalı Harekatı'nın Münbiç'e doğru ilerlemesinden bölgedeki ABD güçlerinin güvenliği nedeniyle endişe duyduklarını belirtti. Aynı yetkili ABD'nin Suriye'de bazı gruplara dağıttığı silahların geri toplanacağını açıkladı.


 

HAVA KOŞULLARI KÖTÜ, KESKİN NİŞANCILARI VAR!

Türkiye’nin Afrin’e yönelik harekatında yer alan Özgür Suriye Ordusu’nun komutanlarından Ahmed Osman, YPG’ye karşı ilerlemekte zorlandıklarını söyledi.

ÖSO bünyesindeki Sultan Murat Tümeni’nin komutanı olan Albay Ahmed Osman, Britanya’da yayınlanan Times gazetesine şu açıklamayı yaptı:

“Kötü hava koşulları nedeniyle savaşçılar kolay hareket edemiyorlar. PKK’lı teröristler mevzilerini güçlendirmeye devam ediyor. Keskin nişancıları ve yüksek teknolojili silahları var. Cephe hattına çok sayıda mayın döşemiş durumdalar.” ÖSO komutanı, Suriye içerisinden Afrin’e doğru yeni bir cephe açmaya hazırlandıklarını ve Tel Rıfat çevresindeki köyleri ele geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Osman, Tel Rıfat hattı üzerinden başlatılacak harekâtın birkaç gün içerisinde hava şartlarının düzelmesiyle başlatılacağını da ifade etti.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması