PYD/PKK'ya bir darbede onlardan geldi!

Suriye'nin Azez kentinde Suriyeli Kürtler ÖSO saflarına katılıp kritik öneme sahip Burseya Dağı'nda PYD'ye karşı mücadele vermeye başladı.

PYD/PKK'ya bir darbede onlardan geldi!
PYD/PKK'ya bir darbede onlardan geldi!
GİRİŞ 27.01.2018 19:56 GÜNCELLEME 27.01.2018 19:56
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'deki terör örgütlerine karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile gözlerin çevrildiği Suriye'nin Azez kentindeki bir grup Kürt kökenli Suriyeli, Özgür Suriye Ordusu bünyesinde PYD'ye karşı mücadele veriyor.

SURİYELİ KÜRTLER ÖSO'YA KATILDI

 

 

Suriye iç savaşının ardından Azez'de yaşayan Kürt kökenli az sayıdaki kişi de Özgür Suriye Ordusu saflarına katıldı. ÖSO bileşenlerinden olan Ceyşel Şamel grubu içerisinde yer alan 30 Kürt savaşçı da son günlerde sınır komşusu olan TSK'nın havadan ve karadan ateş altına aldığı Afrin'de PYD'ye karşı mücadele veriyor.

"PYD'NİN ZULMÜNDEKİ KÜRT KARDEŞLERİMİZİ KURTARMAK"

Grupta yer alan Arap ve Türkmenler ile birlikte Afrin operasyonunda PYD'ye karşı mücadele ettiklerini anlatan ve oluşturulan cephelerde silahlarıyla nöbet tutarak olası saldırı ve sızmalara engel olmaya çalışan ÖSO üyesi Kürtler, 'Bizim amacımız Afrin'deki Kürt kardeşlerimizi terör örgütü PYD'nin zulmünden kurtarmak. Bunun için de ne gerekiyorsa yapacağız. Hedefimiz orada Kürt insanlar değil Kürtlerle ilgisi olmayan teröristlerdir' dedi.

SINIR HATTINDA TEYAKKUZ DURUMU

Afrin'e sadece 15 kilometre uzaklıktaki Azez'de kontrolü elinde bulunduran Özgür Suriye Ordusu güçleri, son günlerde operasyonların sürdüğü Cabel Burseya Dağı'nın yanı sıra Maranez, Minnag, Tel Rıfat ve Melkiye bölgesinde teyakkuz durumunda hazır bekliyor.

ÖSO SINIRDA NÖBET TUTUYOR

Buralarda oluşturulan cephelerde ağır silahlarla nöbet tutan ÖSO üyeleri, Burseya Dağı operasyonu sonrası harekat alanının genişletilerek doğuya kaydırılacağını ve Afrin çevresinde yer alan bölgelerin PYD'den arındırılarak özgürleştirileceğini ifade etti.

Öte yandan Burseya Dağı ve çevresindeki terör örgütü unsurlarının bulunduğu bölgeler ise Türkiye sınırında konuşlu birlikler tarafından topçu ateşiyle baskı altına alınıyor.

YORUMLAR 37
  • şüpheci 6 yıl önce Şikayet Et
    ırkçılık savunulacak bir şey değil kesinlikle.. ama şüpheci olmak ve kolay güvenmemek lazım
    Cevapla
  • UMUTT 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin Kürtle Türkle alakası yok, müslümanla müslüman olmayanın alakası var.
    Cevapla
  • mehmetcik 6 yıl önce Şikayet Et
    işte bilinçlenmeye başladılar. kürtler artık bu kafirlerin oyuncağı olmamalı.
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman Kürtler elbette müslümanlardan yana olacak.Kutluyoruz.
    Cevapla
  • Ramo 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim kahraman Milletimizin en büyük özelliği aynı zamanda ırkçı olmaMAsıdır. Türk ve Kürt kardeştir. Aramıza fitne sokanlar kalleştir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!