TSK'dan son dakika açıklaması! 37 hain öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 484 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

GİRİŞ 28.01.2018 09:12 GÜNCELLEME 28.01.2018 18:30

TSK dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada öldürülen terörist sayısını 447 olarak açıklamıştı. Sabah saatlerinde yapılan yeni açıklama ile birlikte bu rakamın 484'e ulaştığı duyuruldu. 

Genelkurmay Başkanlığından, Zeytin Dalı Harekatının başlangıcından itibaren 484 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

 

 

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından hudutlarda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak üzere 20 Ocak saat 17.00'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatının devam ettiği belirtildi. 

GECE AĞIR DARBE İNDİRİLDİ

Açıklamada, harekatın Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) terörle mücadeleye ilişkin kararlarıyla Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiği vurgulandı.

Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığı, sivil ve masumların zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hava Kuvvetleri tarafından gece süresince gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan hedefler imha edilmiştir. Harekata katılan 7 uçak emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre gece süresince 37 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 484 olmuştur. Zeytin Dalı Harekatı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."

YORUMLAR 16
  • Mesut BAŞTÜRK 7 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizdeki Nato/Amerikan radar üsleri Yapacağımız operasyonları Pkk.Pyd.Ypg.Deaş'a anlık olarak bildiriyor.Bunlar için önlem alınmalı.Hainler içimizde.Uyanalım Artık.
    Cevapla
  • bereket 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah bereket versin...
    Cevapla
  • salim 7 yıl önce Şikayet Et
    sayıp durmayın bereketi kaçar
    Cevapla
  • afrin 7 yıl önce Şikayet Et
    geberenlerin sayisi kamuya az gosterilmeli operasyonun gerekcesi amaci vb kamuda surekli yayinlanmali
    Cevapla
  • Usta 7 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah cenabı devletimize ve askerimize zeval vermesin inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ekrem İmamoğlu'nun babası ve oğlu hakkında son dakika kararı!
2000 yılındaki yolsuzluk genelgesi ortaya çıktı! CHP nereden nereye