AK Parti'den kritik 'ÖSO' hamlesi!

AK Parti Genel Merkezi, Özgür Suriye Ordusu'nu (ÖSO) anlatan bir dosya hazırladı. O dosyada ÖSO'nun neden El Kaide ile birlikte anılamayacağı anlatılırken CHP'nin iftiralarına da yanıt verildi.

AK Parti'den kritik 'ÖSO' hamlesi!
AK Parti'den kritik 'ÖSO' hamlesi!
GİRİŞ 29.01.2018 14:37 GÜNCELLEME 29.01.2018 14:37
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ÖSO, Rejime karşı Suriyeli muhalifler tarafından temmuz 2011'de kuruldu. Kurucuları arasında rejim ordusundan ayrılan Albay Hüseyin Harmuş ve Albay Riyad Esad bulunuyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın ÖSO'ya yönelik sözlerinin ardından, AK Parti Genel Merkezi harekete geçti. Ve teşkilatlar için Özgür Suriye Ordusu'nun anlatıldığı bir dosya hazırladı. ÖSO'nun kimlerden oluştuğu, ne zaman kurulduğu, meşruiyeti başlıklar halinde sıralandı .

"ÖSO İÇİNDEKİ GRUPLAR, EL KAİDE İDEOLOJİSİNDEKİ HEYET TAHRİR ŞAM İLE ÇATIŞTI"

ÖSO'nun başlangıçta rejim ordusundan ayrılan askerlerce oluşturulduğu, sonra Suriyeli muhaliflerin dahil edildiği ve Suriye'nin dostları grubu tarafından eğitildiği bilgisine yer verildi. ÖSO çatısı altında Arap, Türkmen, Kürt grupları olduğu ve bu grupların El-Kaide ideolojisinin Suriye'deki karşılığı olan Heyet Tahrir Şam ile son olarak İdlib'de çatıştığı ifade edildi. 

ÖSO'nun meşruiyeti anlatılırken; Trump yönetimi tarafından Washington'da kabul edildiği, cenevre ve Astana sürecinde masada bulundukları bilgisi paylaşıldı.

FIRAT KALKANI HAREKATI'NDA ÖN SAFLARDA OLDUĞU VURGULANDI

ÖSO'nun Fırat Kalkanı Harekatı'nda da ön saflarda olduğu DEAŞ'tan temizlenen 2 bin 15 kilometrekarelik alanın temizlenmesine büyük katkı yaptığı vurgulandı. Dosyada "ÖSO'yu algılarda DEAŞ'laştırma çabası içinde olanların asıl amacı Zeytin Dalı Harekatı'nın meşruiyetine gölge düşürmektedir" denildi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 14
  • sırdar 6 yıl önce Şikayet Et
    chp yi muhatap alıpta niye zahmet ettiniz derim
    Cevapla
  • mahinurdan 6 yıl önce Şikayet Et
    bu CHP hainlikte sınır tanımıyor
    Cevapla
  • Vatan sever samil 6 yıl önce Şikayet Et
    Chp öso görmek istiyorsa başta Çanakkale şehitliği olmak üzere mezar taşlarının üzerine baksın Halepli osmanı El bablı mehmeti kerküklü musullu Abdullah ve nicelerinin ismini görür orda. Milletin tarihi aklıyla alay etmesin.
    Cevapla
  • Sadık kimse 6 yıl önce Şikayet Et
    Öztürk ve chp si öso nun nasıl kurulduğnu suriye savaşının ilk başlarını bilmeyenler için tüm Türkiyenin gözünün içine baka baka yalan söylemişlerdir. Arada Anti Amarikancıyım demeyi iğmal etmeyip tamda onların ve destekçilerinin istediği ağızdan konuşmuş. Çarpıtmalarını ve ösoyu irtibarsızlaşma konuşmalarını yapmıştır. Öso kimdir. Suriye muhalif ordusu ve halkıdır. İçinde türkmen kardeşlerimizinde bulunduğu arap kürt guruplar mevcuttur. TSK ile omuz omuza çarpışan bu insanlar hayatlarını bu uğurda feda etmektedir. Tıpkı Çanakkale'de ve kurtuluş savaşında olduğu gibi.
    Cevapla
  • urfalımüslüm 6 yıl önce Şikayet Et
    chp içten içe yiyip bitiriyor ülkeyi çaktırmadan!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak