Taşeron kadro başvurusu reddedilenler nasıl itiraz edecek?

Taşeron kadro başvurularını yapanlar sonuçları merakla bekliyorlar. Taşeron kadro sonuçları bazı kurumlarda açıklanmaya başlandı. Başvurusu kabul edilip sınava girecekler mutlu. Peki başvurusu reddedilenler ne yapacaklar, nasıl itiraz edecekler?

Taşeron kadro başvurusu reddedilenler nasıl itiraz edecek?
Taşeron kadro başvurusu reddedilenler nasıl itiraz edecek?
GİRİŞ 31.01.2018 11:39 GÜNCELLEME 31.01.2018 11:39

Bilindiği gibi taşeron kadro başvuruları 12 Ocak 2018’de sona erdi. Başvuru sürecinin sona ermesinin ardından taşeron işçiler, başvuruda bulundukları kurumların açıklayacakları kesin listeyi bekliyorlar. Bazı kurumlar kesin listeyi yayınlamışken bazıları ise henüz yayınlamadı. Kesin listesinde başvurularının kabul veya ret durumuna göre harekete geçecek işçiler için süreç başladı. Her kurum işçilerin değerlendirmesini kendi içinde yapması dolayısıyla listelerin açıklanma tarihi de değişiklik arz ediyor. Listede yer alan  vatandaşların yüzü gülüyor. Fakat başvurusu reddedilenler ne yapacaklar, nasıl itiraz edecekler? Taşeron kadro sınav tarihi ne zaman? Taşeron sınavı nasıl olacak?

TAŞERON BAŞVURUSU REDDEDİLEN ADAYLAR NE YAPACAK?

 

 

Taşeron kadro sonuçları açıklanmaya devam ederken bazı adayların başvuruları kabul edilmeyecek. Peki başvurusu reddedilenler ne yapacak? Öncelikle güvenlik soruşturmanız temiz çıkmamış olabilir, çalışma süreniz yeterli gelmemiş olabilir, pozisyonunuz ya da kurumunuz taşeron yasası kapsamında olmayabilir, sicilinizde sıkıntılar olabilir bu gibi durumlarınızı inceleyiniz. Eğer her hangi bir problemin olmadığını düşünüyorsanız ilgili kuruma giderek itiraz dilekçenizi 3 gün içerisinde verin.

Yapılan açıklamada taşerona kadro başvuru sonuçlarının açıklanmasından sonra itiraz hakkınız 3 gündür. Yani 3 gün sonra itiraz için dilekçe dahi verseniz kabul edilmeyecektir. Bu yüzden sonuçların kesin listesinin yayımlanmasının ardından eğer kabul edilmediyseniz vakit kaybetmeden dilekçenizi verin. İtiraz dilekçeniz  incelendikten sonra başvurunuz kabul edilebilir ancak uygun değilseniz başvurunuz onaylanmaz.

TAŞERON KADRO  SINAV TARİHİ AÇIKLANDI!

Kadro için başvuranları gösteren kesin listeler, 24 Şubat-2 Mart 2018 tarihleri arasında askıya çıkacak. Başvuranlar, 3 Mart-22 Mart 2018 tarihleri arasında sınava alınacak. Sınavın ardından, 23 Mart-26 Mart 2018 tarihleri arasında itirazlar alınacak ve 27-31 Mart 2018 tarihleri arasında itirazlar incelenerek kesin sonuç açıklanacak.

Güvenlik soruşturmasıyla birlikte tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan'da işi başı yapacak.

TAŞERON  SINAVI NASIL OLACAK?

Taşeron çalışan 450 bin kişinin kamuda kadroya alınması sürecinin detayları belli olmaya başladı.  Buna göre taşeron çalışanlar için öncelikle güvenlik soruşturması ve sınav olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Bu sınav bir KPSS olmayacak. İŞKUR yapacak” dedi. Sonrasında ise kamu işçisi olacak taşeron çalışanlar, 52 günlük ikramiye hakkından yararlanabilecek.

Bakan Sarıeroğlu, canlı yayınında yapılacak sınavın nedenlerini anlatırken, “toplum vicdanını da” düşünerek böyle bir karar aldıklarını söyledi. Sarıeroğlu, “Geçiş yapmak isteyen işçi kardeşlerimizin başvurularını alacağız, bu başvurular incelenecek, inceledikten sonra da ilan edilecek. Bununla ilgili biliyorsunuz kamuda şu anda işçi olarak girişte İŞKUR üzerinden gerçekleştiriliyor, bir sınav şekli var, ama bu sınav şekli böyle çok kuralları ağır bir sınav değil. Ama bu kadar KPSS’yle herkesin girdiği bir memuriyet ya da kamuda çalışma imkanı varken toplum vicdanını da düşünerekten böyle bir ara mekanizma koyacağız, bu sınavdan sonra da herkesin geçişini sağlamış olacağız” diye konuştu. Sınavın yapılan işle ilgili olacağını belirten Sarıeoğlu, “Sınav, şu anda kamuda kadrolu işçilikle ilgili uygulanan bir prosedür” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!