Nuri Pakdil'e vefa ziyareti

'Vefa Buluşmaları' kapsamında Esenlerli öğrenciler, Yazar Nuri Pakdil'i evinde ziyaret ederek, usta kalemin yazarlık hayatından ve tecrübelerinden faydalandılar.

Nuri Pakdil'e vefa ziyareti
Nuri Pakdil'e vefa ziyareti
GİRİŞ 31.01.2018 13:50 GÜNCELLEME 31.01.2018 13:50

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Vefa Buluşmaları' kapsamında Esenlerli gençler, Yazar Nuri Pakdil'i evinde ziyaret etti. Esenler Sanat Evi (ESEV) öğrencileri ile öğretmenlerini evinde ağırlayan Yazar Nuri Pakdil, fikir ve yazarlık hayatından anılarını ve tecrübelerini paylaştı.

7 GÜZEL ADAM'I ANLATTI

Edebiyat dünyasına adını altın harflerle yazdıran fikir ve düşünce adamı Nuri Pakdil,  kendisini devrimci bir Müslüman olarak tanımlayarak, öğrencilere öğütler verdi. Yedi Güzel Adam'la ilgili anılarını da paylaşan Pakdil şunları söyledi:

"Biz birbirimizden para alırken bunu borç olarak kaydetmezdik, birimizin parası hepimizin parası, birimizin sıkıntısı da hepimizin sıkıntısıydı. Yedi Güzel Adam'a baktığımız zaman içimizde en artist adam Cahit Zarifoğlu, en baba adam Mehmet Akif İnan, deli fişek olarak tanımlayacağımız kişi de Alaeddin Özdenören'di. Rasim grupta denge unsuruydu, ben de hepsinin abisiydim. Beni seven bazı kişiler bana 'üstat' diyorlar ama ben bunu kabul etmiyorum. Edebiyatta bizim tek bir üstadımız var, o da  Necip Fazıl Kısakürek'tir. Ben sadece İslâmcı yazarım."

Usta yazarın hoş sohbetiyle unutulmaz bir ziyaret yaşayan öğrenciler, Nuri Pakdil'e "Âb-Rû’larda Su Kasidesi'nin replikasını hediye etti. Nuri Pakdil, öğrenciler için kitaplarını imzaladı. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı