HİSAR-A testi başarıyla geçti

Türkiye'nin hava savunmasında önemli görevler üstlenecek yerli füze HİSAR-A'nın test atışı, Milli Savunma Bakanı Canikli'nin katılımıyla Aksaray'da başarıyla gerçekleştirildi.

GİRİŞ 01.02.2018 18:03 GÜNCELLEME 01.02.2018 18:31
Bu Habere 128 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Milli imkanlar kullanılarak geliştirilen Hisar projesinin testlerde %100 başarı sağladığını söyledi.

Canikli twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Savunma Sanayimizin önemli projelerinden Hisar'ın atışlı testine iştirak ettim. Milli imkanlar kullanılarak geliştirilen Hisar projesi testlerde %100 başarı sağladı." dedi.

Hisar-A ve Hisar-O Projeleri kapsamında sistem ve alt sistem gereksinimlerinin belirlenmesi, kullanılacak haberleşme, radar, elektro-optik, atış kontrol, komuta kontrol, terminal güdüm için arayıcı başlık çözümleri ASELSAN sorumluluğunda, füze geliştirme faaliyetleri ise ROKETSANsorumluluğunda yürütülüyor. TÜBİTAK SAGE, METEKSAN, FNSS, Koluman, Savronik,YALTES, SDT olmak üzere yüzün üzerinde yerli çözüm ortağı ile birlikte devam eden HİSAR Projesinde geçtiğimiz yıl ilk defa dikey atış yapılmıştı.

 

 

YORUMLAR 128
  • bencileyin 6 yıl önce Şikayet Et
    menzil ne kadar acaba bunun birde U versiyonu uzun menzilli olanını yapmamız lazım başarılar Türkiye
    Cevapla
  • Atakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Dik dur eğilme bu millet seninle Reis milli ve yerli duruşunun arkasındayız Bu millet yerli ve milli olarak üretecek , diğer soysuz teröristler kuduracak Allahın izniyle
    Cevapla
  • Mavi tıytıl 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir gururdur Allah'ım;sana şükürler olsun.Üretenlerin ömrü bol olsun.
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    şükürler olsun, devletim destek verelim her yönden
    Cevapla
  • zekha kol 6 yıl önce Şikayet Et
    maşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı