2018 yılında Uzun dönem ve Kısa dönem askerliği uzadı mı? TSK açıkladı...

02 Şubat cuma günü itibariyle gündeme bomba gibi düşen kısa dönem askerliği uzadı ve uzun dönem askerliği 18 aya çıkarıldı haberleri en çok konuşulanları listesine girdi. Bunun üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri konuyla ilgili resmi bir açıklama yaptı.

2018 yılında Uzun dönem ve Kısa dönem askerliği uzadı mı? TSK açıkladı...
2018 yılında Uzun dönem ve Kısa dönem askerliği uzadı mı? TSK açıkladı...
GİRİŞ 02.02.2018 10:04 GÜNCELLEME 02.02.2018 10:04

Hürriyet gazetesinin Uğur Ergan imzalı "TSK uzun dönem askerlik süresini ikinci bir emre kadar 18 aya uzattı" iddiası ortalığı karıştırdı. Bununla birlikte askerlik süresi uzadı mı, kısa dönem askerlik kaç gün oldu, şu an askerlik görevini yapan askerlerin süresi uzadı mı gibi sorular özellikle sosyal medyada sıkça sorulmaya başladı.Türk Silahlı Kuvvetleri ise konuyla ilgili resmi bir açıklama yaptı. İşte askerliğin süresi uzadı yalanın detayları...

TSK SON KARAR UZUN DÖNEM ASKERLİK 16 AY OLDU YALANI

Uzun dönem askerlik süresi uzatıldı. Genelkurmay Başkanlığı son dakika açıklamayla duyurdu. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada ''Uzun dönem silah altı askerlerin, askerlik süreleri ise 12 ay, 4 dönem iken 18 ay, 6 dönem süresine çıkarılmış olup ikinci bir emre kadar değiştirilemeyecektir'' denildi.

Uzun dönem silah altı askerlerin askerlik süreleri uzatıldı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan bununla ilgili flaş bir açıklama geldi. TSK'dan yapılan açıklamada askerlik süresi 18 ay, 6 dönem süresine çıkarılmış olup ikinci bir emre kadar değiştirilemeyecektir denildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı olağanüstü hal teskere planlama toplantısı sonucu nihai kararı hafta başı resmi gazete yayını ile duyurulacaktır. Hali hazırda silah altında bulunan ER/ERBAŞ zorunlu askerlik süreleri yenilenmiş olup, bu kararın tüm silahlı kuvvetler ile milletimize hayırlı olmasını temenni ederiz.

askerlik-uzadımı

TSK "TAMAMEN ASILSIZDIR"

Anadolu Ajansı (AA)'nın son dakika olarak bildirdiği habere göre; Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada; "Askerlik süresinin uzatıldığına dair yapılan haberler tamamen asılsızdır. Böyle bir haber doğru değildir." denildi.

TSK, "Askerlik süresinin uzatıldığına dair yapılan haberler tamamen asılsızdır. Böyle bir haber doğru değildir" açıklamasıyla çıkan haberleri yalanladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!