Yeni milli İHA göreve başlıyor...

İstihbarat, Keşif ve Gözetleme amaçlı kullanılacak olan ANKA-S Sistemi; aynı anda birden fazla İHA’nın milli uydularımız üzerinden kontrol özelliğine sahip olması ile menzil kısıtlaması olmadan istenilen bölgelerde görev yapacak.

GİRİŞ 02.02.2018 17:37 GÜNCELLEME 03.02.2018 10:44
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın resmi Sosyal medya hesabından paylaştığı habere göre, İstihbarat, Keşif ve Gözetleme amaçlı kullanılacak olan ANKA-S Sistemi; aynı anda birden fazla İHA’nın milli uydularımız üzerinden kontrol özelliğine sahip olması ile menzil kısıtlaması olmadan istenilen bölgelerde görev yapacak. 1. ANKA-S İHA Sistemi Kabulü başarıyla tamamlandı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) tarafından geliştirilen ANKA-S, temmuz ayında ilk kez uydu kontrollü uçuşunu gerçekleştirdi.
 
Proje çalışmalarına 2013'te imzalanan sözleşmeyle başlanan ANKA-S için Savunma Sanayi Müsteşarlığı uzmanları ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile kalifikasyon/kabul süreci yürütülüyor.

 

6 araçla aynı anda görev

 
ANKA-S hava aracının en önemli özelliklerinden birini, görüş hattı mesafesinin getirdiği kısıtlamaları ortadan kaldıracak uydu üzerinden kontrol yeteneğine sahip olması oluşturuyor.
 
Kalkış noktalarından başka bir yerde bulunan Operasyon Eğitim ve Simülatör Merkezi’ndeki kontrol istasyonlarına devirle birlikte 6 adet hava aracı aynı anda bu merkezden yönetilebilecek.

Milli olarak geliştirilmiş full HD çözünürlükte gece ve gündüz kamerası, düşük ışık kamerası, lazer işaretleyici ve lazer mesafe ölçücü sistemlerden oluşan keşif gözetleme sistemi yine ilk defa ANKA-S  sistemi ile görev yapacak.

YORUMLAR 47
  • Dervaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Sezgin koş sizinkilere anka gmecek
    Cevapla
  • saydemir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bugüne kadar bu alanlarda girişimler olmuş olsaydı bugün daha farklı yerde olurduk,maalesef 2002 öncesi boş geçmiş,azizim Erdoğan Rabbim seni doğruluktan adaletten ayırmasın.
    Cevapla
  • K A B A R D E Y 6 yıl önce Şikayet Et
    hayırlıolsun,Yakıt olayınıda bor madeni ile çözersek muhteşem olur.
    Cevapla
  • Can Polat 6 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye çalisiyor uretiyor masaallh.
    Cevapla
  • Hamidiye süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin faydası için bir çivi bile uretenden Rabbim razı olsun.Durmak yok yola devam İnşAllah.Birde milli muharip uçağımızı,hava savunma sistemimizi,kıtalar arası balistik fuzelerimizi yapıp seri üretime basladikmi bu iş tamamdir İnşAllah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!