Şehit Fırat Karaca'nın baba evinde yas var

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü 'Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Uzman Onbaşı Fırat Karaca'nın (28), Muş'taki ailesine acı haber verildi.

Şehit Fırat Karaca'nın baba evinde yas var
Şehit Fırat Karaca'nın baba evinde yas var
GİRİŞ 04.02.2018 01:54 GÜNCELLEME 04.02.2018 01:54

Merkez Yeşilyurt Mahallesi'nde Ziyamet-Alican Karaca çiftinin 3 çocuğunun en küçüğü ve bekar olan 28 yaşındaki Fırat Karaca, TSK'nın Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü 'Zeytin Dalı Harekatı'nda 4 silah arkadaşıyla birlikte şehit düştü.

7 yıldır uzman onbaşı olarak görev yapan Tankçı Uzman Onbaşı Fırat Karaca'nın, Muş'ta yaşayan babası Alican Karaca'ya acı haber verildi. Acı haberi, Vali Aziz Yıldırım, Garnizon Komutanı Albay Cem Karoğlu, Belediye Başkanı Feyat Asya verdi.

Oğlunun şehit haberini alan baba Alican Karaca ayakta durmakta güçlük çekerken, şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin akciğer kanseri olan annesi Ziyamet Karaca'ya ise, sağlık personelleri eşliğinde acı haber verildi.

Acılı babayı teselli etmeye çalışan Vali Aziz Yıldırım, Afrin operasyonunda askerimizin şehit düştüğünün söyledi.

Vali Yıldırım, "Bu şehitlerimizden bir tanesi de ilimizden olan Fırat kardeşimiz. Allah rahmet eylesin. Hepimiz sabırla beklemek durumundayız. Bu vatan için pek çok şehit verildi. Bundan sonra da gerektiğinde verilecektir. Bundan kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Bizi hiçbir şekilde kimse yıldıramayacak, yolumuzdan da döndüremeyecekler. Devletimizin almış olduğu karar doğrultusunda da bütün askeri ve siviliyle herkes üzerine düşeni yapmakta. Bundan gurur duyuyoruz. İnşallah terör örgütlerine de bizim sınırlarımızın hemen yanında bir terör örgütü devletinin kurulmasına fırsat vermeyeceğiz. Bunun için de elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Şehitlik pahasına da bunun yapacağız. Şehitlik bizim için önemli bir makamdır, peygamberlerden sonra en önemli bir makamdır. Onun için şehit olmaktan hiçbirimiz korkmuyoruz" diye konuştu.

Gönüllü askerlik için başvuru sayısının çok fazla olduğunu belirten Vali Yıldırım, "Bize her gün pek çok başvuru geliyor. 'Biz gönüllü askere gitmek istiyoruz' diyorlar. Yaşlısıyla, genciyle o kadar çok müracaat geliyor ki, bu da bizi gururlandırıyor. Ama bizim yeterince askerimiz var, yeterince araç gerecimiz de var. Onun için bu insanlara, bize gelen dostlarımıza, arkadaşlarımıza, vatanperver arkadaşlarımızın oraya gönderilmesine şu anda ihtiyacımız yok. Allah hepsinden razı olsun. Tekrar hepimizin başı sağ olsun" dedi.

"OĞLUM 5 DAKİKA SONRA ARAYACAKTI, ARAYAMADI"

Şehit babası Alican Karaca, oğlu ile şehit düşmeden birkaç saat önce telefonla konuştuğunu söyledi. Baba Karaca, saat iki de görüştüğünü oğlunun kendisini 5 dakika sonra arayacağını ancak bir daha aramadığını belitti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!