Terör örgütü PYD/PKK mülteci kamplarına saldırdı

Suriye'de Halep ilinin kuzeyindeki Azez ilçesindeki mülteci kamplarına, Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK tarafından roket saldırısı düzenlendi.

Terör örgütü PYD/PKK mülteci kamplarına saldırdı
Terör örgütü PYD/PKK mülteci kamplarına saldırdı
GİRİŞ 04.02.2018 18:49 GÜNCELLEME 04.02.2018 18:49

AA muhabirinin aktardığı bilgilere göre, Fırat Kalkanı Harekatı ile  özgürleştirilen Azez bölgesinde bulunan mülteci kamplarına Afrin'deki terör  örgütü PYD/PKK unsurları tarafından bugün öğle saatlerinde roketli saldırı  düzenlendi. Kilis ilinin karşısında bulunan kampları hedef alan terör  saldırısında kullanılan roketlerin boş araziye düştüğü bildirildi.

Saldırının ardından 200 bin mültecinin yaşadığı kamplarda ciddi bir  panik yaşandı. 2011 yılından bu yana devam eden savaştan etkilenerek evlerini  terk etmek zorunda kalan sivillerin misafir edildiği kamplarda, Rakka, Humus,  Halep, Şam, İdlib, Deyrizor ve Haseke bölgesinden gelen mülteciler bulunuyor.

PYD/PKK mensupları dün Afrin'in doğusunda muhaliflerin kontrolündeki  Azez ilçesindeki bir pazara 7 füze fırlatmış ve 4 sivil yaralanmıştı.

Zeytin Dalı Harekatı'nın başından bu yana terör örgütü PYD/PKK  tarafından Kilis ve Hatay'a bağlı Reyhanlı ile birlikte Suriye'nin kuzeyinde  bulunan Azez ve Mare beldelerine sık sık roketli saldırılar düzenleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil