Kadroya geçen taşeron işçilere 52 günlük ikramiye ücreti kaç TL verilecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, kamuya geçen taşeron işçilere 52 günlük ikramiye vereceğini belirtmişti. Resmi Gazete’de yayınlanan habere göre taşeron işçilerin alacağı ücret belli oldu. Peki taşeron işçiler kaç TL ikramiye alacak?

Kadroya geçen taşeron işçilere 52 günlük ikramiye ücreti kaç TL verilecek?
Kadroya geçen taşeron işçilere 52 günlük ikramiye ücreti kaç TL verilecek?
GİRİŞ 16.02.2018 11:21 GÜNCELLEME 16.02.2018 11:21
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Ülkemizin farklı bölgelerinde istihdam edilecek olan taşeron işçilerin kamuya geçirilmesi süreci devam ediyor. Kamu kurumlarına girmek isteyen taşeron işçiler, başvuru sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Sonuçların açıklanmasından sonra taşeron işçiler, bağlı oldukları kurumların personeli olarak çalışmaya devam edecekler.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun belirtmiş olduğu gibi kadroya giren taşeron işçilerin kıdem tazminatları ve yıllık izinleri korunacak. Bunun yanında  mevcut maaşları hem kadroya girdikten sonra da verilecek, hem de fazladan 52 günlük ikramiye ödenecek. Peki 52 günlük ikramiye kimlere ödenecek ve kaç TL olacak? İşte kadroya geçen taşerona  verilecek olan 52 günlük ikramiye ile ilgili merak edilenler...

KADROYA GEÇEN TAŞERON İŞÇİLER NE KADAR İKRAMİYE ALACAK?

 

Kadroya geçen taşeron işçilere ikramiye ödemesi yapılacak. Resmi gazetede yayımlanan habere göre 52 günlük ikramiye ödemesi her yıl bir maaş tutarı kadar olacak. Yani kadroya giren taşeron işçileri en az 2200 TL ile en fazla   3.700 TL arası ikramiye alacaklar. Yer altında çalışan işçiler ise, her yıl ek bir ikramiye daha alacaklar.

İLK ÖDEME 26 OCAK'TA

Kamuya geçen taşeron işçilere 52 günlük ikramiye ücretinin ilk taksiti 26 Ocak’ta, ikinci taksiti ise 8 haziranda yapılacak.

KADROYA GİREN TAŞERONA ZAMAN SINAV YAPILACAK?

Bilindiği üzere başvuru süreci 12 Ocak tarihinde sona erdi. Birçok kurum taşeron işçilerin başvuru sonuçlarını açıklamaya başladı. Buna göre kurumların kabul ve ret  isim listelerini kurum internet siteleri üzerinden açıklıyor. Sonuçların açıklanmasından sonra 24 Şubat tarihiden 2 Mart tarihine kadar kesin listeler açıklanmış olacak. Sınav ise kesin listelerin açıklanmasından itibaren yapılacak. Kesin açıklanan işçilerin sınavları 3 Mart - 22 Mart tarihleri arasında yapılacak.

4 NİSAN’DA KADROYA GİRECEKLER!

Kadroya geçen taşeron işçiler için 4 Nisan itibari ile sürecin tamamlanması planlanıyor.  4 Nisan 2018 tarihinden itibaren kadro hakı kazanan işçiler kamu kurumlarına bağlı olarak görev alacaklar.

KİT İŞÇİLERİ KADROYA NE ZAMAN GEÇECEK?

Taşeron işçilerin kadroya alınması kanunu kapsamında kadro elde edemeyen bir çok işçiler arasında KİT işçilerde bulunuyor KİT işçileri için Hazine Müsteşarlığı taslak hazırladı ve Başbakan Binali YILDIRIM'a sunum yapılması ardından peyder pey olarak Hazine Müsteşarlığının verdiği kadro adedince KİT kurumları kadroya alacak. Bu süreç kadroya alınan diğer işçilerden daha fazla bir zaman alabilir.

52 GÜNLÜK İKRAMİYE NEDİR?

Genel ve katma bütçeli kamu kurumları, sermayesinin yarısından fazlası Devlete ait olan şirket ve kurumlar ve Belediyelerde çalışan işçi statüsünde çalışan personele ücret sistemlerine bakılmaksızın her yıl için bir aylık tutarında devletçe verilen ikramiye ödeneğidir. İkramiye yeraltında çalışan işçiler için ek olarak bir ikramiye daha eklenir. Bakanlar kurulu kararı ile senede 4 adet olmak üzere bir ilave tediye eklenebilir. Yılda 13 er günlük olmak üzere 4 parça şeklinde ödenir toplamda 52 gün üzerinden ikramiye gerçekleşir, bu sayı yeraltı işçileri için 1 adet ilave ikramiye eklenir.

KAYNAK: İŞİN OLSA
YORUMLAR 13
  • Naim irhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanım katro için çok çok teşekkür ederim ALLAH sana uzun ömürler versin ve görevine başarılar dilerim ALLAHA emanet ol
    Cevapla
  • Binali yıldırım 6 yıl önce Şikayet Et
    tamam
    Cevapla
  • belediye şirketi 6 yıl önce Şikayet Et
    belediye şirketi de ödemiyor yazık kadro yoksa bari 52 günlük ikramiye olsun
    Cevapla
  • hatice 6 yıl önce Şikayet Et
    hastanede.calisan.mutfak.calisaniyim.bizde.kadro.istiyoruz.bizimde.hakkimiz.
    Cevapla
  • Hamdi celebi 6 yıl önce Şikayet Et
    SAMSUN buyuksehir sirketleri işçilerine tediye ikramiyesi ödemedi, bununla ilgili yargıtay kararı var ama genede odemiyorlar.bebediyete kanun dinlemiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!