300 koyun ne zaman verilecek? Başvuru şartları neler?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, köylüye 300 damızlık koyun müjdesini verdi. Koyunları alan ailelerin sigorta ve maaşları da devlet tarafından ödenecek. Peki 300 koyun ne zaman verilecek? İşte başvuru şartları ve detayları...

300 koyun ne zaman verilecek? Başvuru şartları neler?
300 koyun ne zaman verilecek? Başvuru şartları neler?
GİRİŞ 07.02.2018 09:17 GÜNCELLEME 07.02.2018 09:17
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, köyden kente göçü engellemek için her çiftçiye 300 damızlık koyun verileceğini söyledi. Üstelik buna ek olarak da asgari ücretten sigortası ve maaşı da yatacak. Fakıbaba, bu devlet desteğini “Müthiş bir sosyal ve sürü artırma projesi” olarak tanımladı ve slogan olarak da “Köyden şehre gitme. Hem maaşını al hem kendi işinin patronu ol” dedi. Peki 300 damızlık koyun projesi nedir, kimlere verilecek? Bu müthiş projeyle ilgili tüm merak edilenler haberimizde...

BAKAN EŞREF FAKIBABA AÇIKLADI!

 

 

Her aileye 300 damızlık koyun müjdesini veren Fakıbaba, detayları şu şekilde anlattı:

“Her bir aileye 300 tane damızlık koyun vereceğiz. 300 damızlık koyunu alan ayrıca asgari ücret alacak. Sigortasını da yapacağız. Yem, ilaç, veteriner eksiği varsa onu karşılayacağız. Sadece köyde arazi tapusunu ipotek olarak alacağız. 300 koyun 300 yavru verecek. Bu yavruların tamamı da işletmemizin sahibine ait olacak. Geri ödeme 300 tane doğacak yavru ile başlayacak. Bu yavrular bir kaç ay sonra her biri 700-800 liraya satılabilir. Bir senede 210.000 lira eder.

300 DAMIZLIK KOYUNU KİMLER ALABİLİR?

Ailelerin köyde çiftçi olması ve arsa - tarla sahibi olmaları yeterli kriter olarak sayılacak. Her aile için için verilecek koyun sayısı da sabit 300 olacak. Bu şartları kabul eden aileler,

devlet tarafından tapularına ipotek konularak 300 damızlık koyun desteğini almış olacaklar. Hem kendi işlerini yapacaklar hem ekstra olarak sigortaları ve maaşları olacak. Bunun yanında koyunların veterinerlik hizmeti ve yem hizmeti de ücretsiz olacak.

ŞARTLAR NELER

300 damızlık koyun için başvuru şartları çok zorlayıcı olmayacak. Ailenin köyde çiftçi olması yeterli sayılacak.

TAPUYA İPOTEK

Devlet 300 damızlık koyunu ailelere köydeki arazi tapusuna ipotek koyarak teslim edecek. Gerekli olan tek şey de bu...

KAY KOYUN VERİLECEK

Damızlık koyun sayısı 300. Bu her aileye verilecek olan sayı. Değişmeyecek.

AİLELERE EK ÖDEME VAR MI?

Çiftçi ailelere 300’er damızlık koyunun yanı sıra sigorta ve maaş desteği de verilecek. Koyun verilen kişi asgari ücret maaşı alacak. Ayrıca koyunlar için veterinerlik hizmetleri ücretsiz olacak. Yem ihtiyacını da devlet karşılaycak.

KENDİ İŞİNİN PATRON OL!

Geri ödeme 300 tane doğacak yavru ile başlayacak. Bu yavrular bir kaç ay sonra her biri 700-800 liraya satılabilir. Bir senede 210 bin lira eder. Müthiş bir para. İsterse bu yavruları bize satabilir, borcundan düşülür. Erkekleri kesime gönderebilir. Fiyat garantisi vereceğiz. Şehirde hastanede temizlik yapacağına asgari ücretle, köyünde hayvanıyla uğraşacak. Hem maaşı al hem kendi işinin patronu ol diyoruz. Bu istihdamı da artıracak.

YENİ PROJELER VAR MI?

İstihdamı artıracak yeni bir proje üzerinde çalışıyoruz. Yakında açıklayacağız. Müthiş bir sosyal ve sürü artırma projesi. Bunda amacımız köyden şehirlere gidişleri önlemek ve köye geri dönüş sağlamak. Çiftçilerimize damızlık koyun dağıtacağız. Daha çok kadın ve gençlere öncelik vereceğiz. Her bir aileye 300 tane damızlık koyun vereceğiz. Bunun karşılığında köyde arazi tapusunu ipotek olarak alacağız. Yem, ilaç, veteriner eksiği varsa karşılayacağız. Koyunları alan asgari ücret de alacak. Ayrıca sigortasını da yapacağız. Biz yaptığımız masrafları yazacağız. 300 koyun bir sene sonra, normalde bir koyun 1.4 yavru veriyor. Biz bunu bir olarak kabul edelim. 300 koyun 300 yavru verir. Bu yavruların tamamı işletmemizin sahibine ait. Biz buradan masrafları alabiliriz. Koyun parasının bir bölümünü alabiliriz. Ama kazancı hiç bir zaman asgari ücretin altına düşmeyecek. Sigortası devam edecek. Yani düşünün 300 yavru geldi. Bu yavrular bir kaç ay sonra her biri 700-800 liraya satılabilir. Bir senede 210 bin lira eder. Müthiş bir para. İsterse bu yavruları bize satabilir. Erkekleri kesime gönderebilir. Fiyat garantisi vereceğiz. Borcundan düşeriz. 150 yavru elinde kalırsa yine bunlara da bakım desteği vereceğiz. Müthiş bir sosyal proje. Mesela şehirde hastanede temizlik yapacağına asgari ücretle, köyünde hayvanıyla uğraşacak. Sigortalı olacak. Bunda bizim açımızdan kâr yok. Ödeme 300 tane yavru doğunca başlıyor. Yavrular oldukça borçtan düşülecek. Maaşı al, kendi işinin patronu ol diyoruz.

YORUMLAR 16
  • Zeynel 5 yıl önce Şikayet Et
    Almak istiyorum ne zaman verdiği
    Cevapla
  • Zeynel 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman verecek Almak istiyorum
    Cevapla
  • isa 6 yıl önce Şikayet Et
    almak istiyorum
    Cevapla
  • yusuf04 6 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman verilecek
    Cevapla
  • Tayfun 6 yıl önce Şikayet Et
    300 koyun dagıtıldı mı ?
    Cevapla
  • nafiz soylemez 6 yıl önce Şikayet Et
    300 koyunu almak icin negerekiyo ve nereye bas vurmak lazim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti
1 Mayıs gösterileri adı altında yasa dışı sol örgütler polise saldırdı