Soy ağacı uygulaması ne zaman açılacak?

e-Devlet'in yeni hizmeti soyağacı sorgulama 7'den 70'e herkesin ilgisini çekti. Hatta yoğunluk yüzünden uygulama donduruldu. Konu ile ilgili resmi açıklama da geldi.

Soy ağacı uygulaması ne zaman açılacak?
Soy ağacı uygulaması ne zaman açılacak?
GİRİŞ 09.02.2018 14:13 GÜNCELLEME 09.02.2018 14:15
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve  Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden, dün e-Devlet'ten alınmaya başlanan  "alt-üst soy raporu"nun paylaşımının aşırı yoğunluktan dolayı geçici durdurulduğu  belirtildi.

AA muhabirinin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden aldığı  bilgiye göre, e-Devlet kullanımının yaygınlaştırılması kapsamında vatandaşların  "alt-üst soy raporu"nun Nüfus Müdürlüklerine gitmeden e-Devlet üzerinden  alabilmesi için yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından dün saat 14.00'ten  itibaren belgeler alınmaya başlandı.

"Alt-üst soy raporu" kullanıma açıldığı dakikadan gece saat 02.00'ye  kadar yaklaşık 200 bin belge üretildi. Vatandaşların ilgi gösterdiği hizmette  asıl yoğunluk ise gece 02.00-04.00 arasında yaşandı. Bu saatler arasında yaklaşık  110 bin belge alındı.

Saat 04.00'ten itibaren yoğunluğun artarak devam etmesi nedeniyle  verilen hizmette gecikmelerin oluşması ve vatandaşların bekleme sürelerinde artış  yaşanmaya başlanmasından dolayı alt-üst soy raporunun e-Devlet üzerinden  paylaşımı geçici olarak durduruldu.

e-Devlet üzerinden "nüfus kayıt örneği, yerleşim yeri ve diğer adres  belgesi" hizmeti sunulmasına devam edilecek ve yoğunluğun azalmasından sonra  alt-üst soy raporu hizmeti kısa süre içerisinde kullanıma açılacak.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre:

 

08.02.2018 tarihinde saat 14:00'da E-Devlet üzerinden hizmete açılmış olan Alt-Üst Soy Raporu 09.02.2017 tarihi saat 02:00'e kadar yaklaşık olarak 200.000 adet üretilmiştir. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği hizmette asıl yoğunluk ise gece 02:00- 04:00 arasında (yaklaşık 110.000 Alt-Üst Soy Raporu) yaşanmıştır.

Saat 04:00 dan itibaren ise aşırı talep olmasından dolayı verilen hizmette gecikmelerin oluşmasına ve vatandaşların bekleme sürelerinde artış yaşanmaya başlamasından dolayı Alt-Üst Soy Raporunun E-Devlet üzerinden paylaşımı geçici olarak durdurulmuştur.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından E-Devlet üzerinden sunulmakta olan Nüfus Kayıt Örneği ve Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi hizmeti sunulmaya devam etmekte olup, yoğunluğun azalmasından sonra Alt-Üst Soy Raporu hizmeti en kısa sürede vatandaşların kullanımına açılacaktır. Ancak vatandaşların yoğun talebi ile orantılı olarak Alt-Üst Soy Raporunun gecikmeli veya kesintili hizmet vermesi ihtimali bulunmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

YORUMLAR 62
  • Alptigin 6 yıl önce Şikayet Et
    İnsanin soyunu gormesi guzel bir sey ya rahatlatiyor
    Cevapla
  • Alp 6 yıl önce Şikayet Et
    15 Milyon türk var osmanlı torunuyuz diyenleri merak ediyorum osmankı bile hanımları türk değilken aynı sıydan geldiğine inananlar türkiyede en çok avşar kınıh karamanoğulları var çoğunluğu hep doğuda güneyde bunların bşr kısmıda kendilerini kürt biliyor türklük batıdan gelmedi asyadan geldi doğuluda kendini kürt bilmesinin sebebi batının laf sokuşturması
    Cevapla
  • MilliÇözüm 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence önümüzdeki 10 gün için bu hizmet her gün kimlik numarasının son rakamına göre bir gruba tahsis edilse iş halledilir.10 gün içinde yoğunluk bayağı gider sonra normal devam etsin çünkü bu hizmetin insanlar için bir aciliyeti yok.
    Cevapla
  • tachiwaza 6 yıl önce Şikayet Et
    Bende Peygamber soyundan gelmişim adı Hz. Adem.
    Cevapla
  • mermus 6 yıl önce Şikayet Et
    akrabayız öyleyse ya seyyid. biraz borç versene:)
    Cevapla
  • yorumsuz 6 yıl önce Şikayet Et
    "yoğunluğun azalmasından sonra Alt-Üst Soy Raporu hizmeti en kısa sürede vatandaşların kullanımına açılacaktır." yapılan resmi açıklamadaki saçmalığa bakar mısınız?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
Türkiye'de bir ilk! TCG İstanbul göreve bir ay sonra göreve hazır...