Türkiye'den ABD'ye cevap geldi!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, ABD'nin 'YPG'yi, PYD'yi PKK'ya karşı da savaştırabiliriz.' önerisine cevap verdi.

GİRİŞ 15.02.2018 15:26 GÜNCELLEME 15.02.2018 16:14
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ: "ABD yönetiminin ve bu işin kısa sürede bitmesini bizden isteyen herkesin, Türkiye'ye yardımcı olması lazım. 'YPG'yi, PYD'yi PKK'ya karşı da savaştırabiliriz.' O kadar bunlara sözünün geçtiğini Mattis ifade ediyor, buna da güveniyorlarsa o zaman yapacakları iş belli. Bunlara söyleyecekler, 'Türkiye'ye karşı bu tür saldırıları sonlandırın. Afrin'i boşaltın, oradan derhal uzaklaşın' dedikleri zaman bu harekat kısa sürede, onların ricasına da gerek kalmadan biter.

İşte Bozdağ'ın açıklamalarının satır başları:

Bozdağ: "Artık ABD yöneticileri alemi kör, herkesi sersem sanmaktan vazgeçmeli.

Bozdağ: "PYD/YPG terör örgütüdür ve PKK tarafından kurulmuştur, yönetilmektedir ve Türkiye'ye karşı da PKK onlarla beraber bugün terör eylemleri yapmaktadır. Amerika kabul etse de gerçek budur, kabul etmese de gerçek budur."

Bozdağ: "Amerika eğer Türkiye'nin görüşlerine itibar ederse, bugüne kadar yaptığı yanlışları bundan sonra sürdürmekten kurtulur. Eğer Türkiye'ye inanmazsa, terör örgütünü destekleme yanlışına, terörü besleme yanlışına bundan sonra da devam eder."

Bozdağ: "Şu çok net, bir defa PYD/YPG ve bölgede bir terör koridoru oluşturulması, terör devleti yapılandırılması ve buna gidecek bütün süreçler konusunda Türkiye kapalıdır. Bu konularda istedikleri kadar konuşsunlar, bizim bir milim geri gitmemiz mümkün değildir."

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • Fuzul 6 yıl önce Şikayet Et
    şeytani akıl, zaman kazanma peşinde. abd'nin olduğu her işte şer vardır.
    Cevapla
  • zeytin dali 6 yıl önce Şikayet Et
    ey millet tsk hesabina bagista bulunalim ve mehmetcigin silahi cok olsunki teroristler yok olsun. sahipleride defolsun..
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben mi anlamıyorum yoksa millet mi siyasetçileri mız mi anlamadı adamlar pyd ile pkk aynı değil sadece bir bağları var keseri z diyip kadir acak Türkiye dostu gibi gösterecek ve küçük devletcigini dost gibi çaktırmadan kuracak
    Cevapla
  • zeki Alperen 6 yıl önce Şikayet Et
    4-Bunu da yiyemedikleri için belli bir zamana kadar diğer bir safhaya geçinceye dek Türkiye’nin de Irak gibi zayıflatılması amaçlanmaktadır. Hiç mi hiç onlara ne kanalım, ne de şartlarını asla kabul etmeyelim. Biz dik durdukça inanın onlar çok çok korkacaklardır. Daha çok yanlış yapacaklar. Askerlerimiz savaşırken değerli savcılarımız da, hakimlerimizde en başta ABD'yi mahkum ettirmeye bakalım. Yönetici olarak da tek tek dava edebiliriz.
    Cevapla
  • zeki Alperen 6 yıl önce Şikayet Et
    2-Ama Yüce ALLAH onların bu kötülüklerine engel oldu. ABD'nin ve AB'ın mahkemelerde inanın mahkum ederek yöneticilerini kodeslere tıktıracak en az 150 tane açık deliller varken hala resmen bizim ile dalga geçiyorlar. Eğer kabul etmiş olsak Pikakayı da DEAŞ gibi zayıf gösterecek hatta Suriyenin arkasından geçirterek PYD'ye geçmelerini sağlayacak. YPG'nin Pİkakaya bir kaç eylem ile 15-20 tane pikakalıyı öldürecekler göstere göstere sonra da işte bak sizi memnun edici adımları atıyoruz hadi gelin de Pydye kucak açıverin derlerse hiç şaşmayız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kavgayı ayıran polis memuruna kafa attı
TCG ANADOLU örnek oldu! Türkiye'nin gemisini görünce hemen kolları sıvadılar...