Askeri eğitim uçağı düştü: 2 pilot şehit

İzmir’deki Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan havalanan askeri eğitim uçağının düştüğü belirtildi, uçaktaki iki pilot şehit oldu.

GİRİŞ 16.02.2018 11:37 GÜNCELLEME 16.02.2018 15:35
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Bugün saat 11.00 sıralarında, içinde 2 askeri personelin bulunduğu askeri eğitim uçağının kalkıştan kısa süre düştüğü, olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve arama- kurtarma ekibinin sevk edildiği bildirildi.

KALKIŞTAN 5 DAKİKA SONRA DÜŞMÜŞ

 

 

Askeri eğitim uçağının üsten kalkıştan yaklaşık 5 dakika sonra Menemen ilçesi Tuzçullu Mahallesi yakınlarındaki boş araziye düştüğü öğrenildi.

TSK AÇIKLADI: 2 PİLOT ŞEHİT OLDU

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''16 Şubat 2018 tarihinde saat 10.26’da konuşlu bulunduğu Çiğli/İzmir 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığından tecrübe uçuşu maksadıyla içinde iki pilot ile kalkış yapan bir SF-260D eğitim uçağımız ile saat 10.49 civarında radar irtibatı kesilmiştir.Müteakiben başlatılan arama kurtarma faaliyeti neticesinde havaalanının 3 km kuzeyinde uçağımızın enkazına ve iki kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır.

Kaza Kırım İlk Değerlendirme Heyeti tarafından bölgeye intikal edilerek olay inceleme faaliyetlerine başlanmıştır.Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet değerli aile fertlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz
.''

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada, "Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan eğitim uçağı henüz belirlenemeyen bir sebeple düşmüştür. Uçağın enkazına ulaşılmış olup 2 kahraman pilotumuz şehit olmuştur" denildi.

Eğitim uçağının Çiğli Tuzçullu köyü yakınlarına düştüğü öğrenildi.



ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üssü’nden kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra düşen askeri eğitim uçağında şehit olan askerlerin isimleri belli oldu. 

İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üssü’nden 3 kilometre uzaklıkta düşen uçakta Havacı Yüzbaşı Yunus Bal ile Havacı Üsteğmen Resul Ekrem Gökdoğan şehit oldu. Şehitlerin cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Yapılacak otopsinin ardından cenazelerin ailelerine teslim edileceği öğrenildi.

YORUMLAR 27
  • Doğrucu vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah c.c. şehitlerimize rahmet, mekanlarını cennet eylesin. Başımız sağolsun.
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim mekanlarını cennet kılsın.Ailelerine sabırlar ihsan etsin. Amin.
    Cevapla
  • Ersoy21 6 yıl önce Şikayet Et
    Yazık Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • Çoban 6 yıl önce Şikayet Et
    Artık teknoloji yerden kumanda ediliyor. İHA ve SİHA üretimi artmalı, Arge yapılmalı jetler bile artık yerden pilotsuz güdümlü kullanılmalı
    Cevapla
  • arif 6 yıl önce Şikayet Et
    bencede bu eski püskü uçakları kullanmasınlar bir pilot kolay yetişmiyor coninin hiç bir silanhı güvenli değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!