e-Devlet soy ağacı sorgulayan kişi sayısı zirveye ulaştı! Rekor rakamlar...

e-Devlet Alt-Üst Soy Bilgisi sorgulama hizmetinin kısa bir süreliğine durdurulmasının ardından yeniden kullanıcıların erişimine açılmasıyla birlikte, soy ağacını sorgulayan kişilerin sayısında zirveye ulaşıldı. Peki, soy bilgisini detaylı bir şekilde görüntülemek isteyen kullanıcıların sayısı ne kadar oldu? İşte, e-Devlet sisteminin yoğun bir şekilde rağbet gören soy ağacı sorgulama hizmetindeki son rakamlar...

e-Devlet soy ağacı sorgulayan kişi sayısı zirveye ulaştı! Rekor rakamlar...
e-Devlet soy ağacı sorgulayan kişi sayısı zirveye ulaştı! Rekor rakamlar...
GİRİŞ 20.02.2018 14:18 GÜNCELLEME 20.02.2018 14:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde e-Devlet'in geliştirdiği Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama hizmeti vatandaşların bir anda akın etmesinin ardından çökmüş ve uygulamaya erişim sağlanamamıştı. Soy ağacını görüntülemek isteyen kullanıcıların rağbetiyle birlikte alt yapı yetersizliğinden de ötürü soy ağacı sorgulama hizmeti kullanılamaz hale gelmişti. Bu nedenle e-Devlet Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama hizmeti geçiçi bir süre için kapatılmasının sonrasında yeniden aktif hale geldi. Ancak ilk seferki gibi korkulan olmadı ve tekrardan büyük bir yoğunluk yaşanmasına rağmen hizmet sorunsuzca kullanılmaya devam edildi. Öte yandan e-Devlet soy ağacı sorgulama hizmetini kullanan kişi sayısının da açıklaması gerçekleştirildi. Elde edilen veriler doğrultusunda ortaya çıkan rakamlar son derece şaşırttı. İşte, soy ağacını görüntüleme işleminde bulunan kişilerin zirveye ulaşan rakamları...

E-DEVLET SOY AĞACI SORGULAMA SAYISI NE KADAR OLDU? EN SON RAKAMLAR...

e-Devlet Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama hizmeti, kısa bir süreliğine kapatılarak uzmanlar tarafından sistemdeki gerekli düzenlemeler tamamlandı ve soy ağacı sorgulama işleminde bulunmak isteyen kullanıcılar için yeniden devreye sokuldu.  Soy ağacı sorgulama hizmetinin yeniden aktif hale getirilmesiyle birlikte bu sabah 7.45'e kadar 8 milyon 141 bin 756 kişinin soy ağacını sorguladığının bilgisi ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı tarafından Twitter hesabı aracılığıyla e-Devlet soy ağacı konusuna ilişkin istatistik sonuçları yayınlandı. 

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan istatistik sonuçlarına göre; ''saat 7.45 civarıyla cevaplanan istek sayısı: 8.141.756 adet'' şeklinde ifadelere yer verdi.

e devlet

KİMİ KULLANICILAR İÇİN ''NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNE MÜRACAAT EDİNİZ'' UYARISI GELDİ!

e-Devlet sistemi üzerinden soy ağacı bilgisini sorgulamak isteyen kimi kullanıcılar, ''Alt ve Üst Soy belgeniz E-Devlet üzerinden üretilememektedir. Lütfen belge temini için Nüfus Müdürlüğüne Müracaat Ediniz'' şeklinde şaşırtıcı bir uyarı sonucuyla karşılaştı. Soy ağacı bilgisi yerine bu şekilde bir uyarı gelmesini nedeni şu an için bilinmiyor. Ancak nufüs kayıtlarında yaşanan belge eksikliği sebebiyle sorun yaşanabileceği öngörülüyor. 

soy

ATALARIN HALA SAĞ OLARAK E-GÖRÜNMESİ DURUMUYLA KARŞILAŞILDI...

e-Devlet aracılığıyla soy ağacı sorgulayan bazı kullanıcıların sonuçlarında çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Bu detay ise, alt üst soy bilgisinde atalarının sağ olarak görülmesi vatandaşların aklını kurcaladı. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve e-Devlet üzerinden erişilen Alt Üst Soy Belgesi'ne göre 1844 yılında doğan bir vatandaş sağ olarak görülüyor. Bu durum ise vatandaşlar tarafından sosyal medyaya taşındı. Ancak,soy ağacı kayıtlarında yer alan kişilerin ölümüne ilişkin resmi bir belge ibraz edlmesiyle birlikte ölümün kayıtlara işlenmesi mümkün olabilecek. Eğer ki, belge ibraz edilemiyorsa yapılan ölüm araştırması sonrasında kişilerin sağ olmadığı durumu kaydedilebilecek.

e devlet

YORUMLAR 2
  • GÜZELDAL 6 yıl önce Şikayet Et
    Alt ve Üst Soy belgeniz E-Devlet üzerinden üretilememektedir. Hatası devam ediyor.
    Cevapla
  • ragıp 6 yıl önce Şikayet Et
    Yaşayan insanları bile göstermiyor..dedemden öncesi yok...bana sunulan bilgileri zaten biliyor idim....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor