Almanya'dan sürpriz 'Türkiye' hamlesi!

Berlin yönetiminden yeşil ışık yaktığı 31 anlaşmanın Leopard tanklarının modernizasyonunu kapsayıp kapsamadığı resmi olarak açıklanmadı.

Almanya'dan sürpriz 'Türkiye' hamlesi!
Almanya'dan sürpriz 'Türkiye' hamlesi!
GİRİŞ 24.02.2018 13:57 GÜNCELLEME 24.02.2018 13:58
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Reuters'ın haberine göre Alman hükümeti 18 Aralık 2017 ile 24 Ocak 2018 tarihleri arasında Türkiye'ye yönelik silah ihracatına ilişkin 31 anlaşmaya onay verdi. Haber, meclise sunulan soru önergesine verilen cevaba dayandırıldı.

Alman Ticaret ve Enerji Bakanlığı tarafından verilen cevapta silahların tür ve modellerine ilişkin ayrıntılı bilgi verilmezken sadece silahlara ilişkin kodlar kullanıldı. Söz konusu onayın Türkiye'nin talep ettiği ancak Alman hükümeti tarafından askıya alınan Leopard tanklarının modernizasyonunu kapsayıp kapsamadığı konusunda bir açıklama yapılmadı. 

 

 

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel Ocak ayında, mevcut hükümetin Türkiye'ye satılan tankların modernizasyonu konusunda kararı yeni hükümet kurulana kadar beklemeye aldığını açıklamıştı. 

YORUMLAR 38
  • selami 6 yıl önce Şikayet Et
    ver denizi al silahı ;)
    Cevapla
  • kardeş 6 yıl önce Şikayet Et
    şükür bizim alman silahına ihtiyacımız yok Almanya kendi ordusunu kurtarsın
    Cevapla
  • Vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık avrupa çalışıyor üretiyor sonrada konuşuyor bizde üretmeli teknoloji ile modern silahlarla sesimizi duyurmalıyız almanın yıllar önce ürettiği ve bize kimbilir kaç mark karla sattığı tankları modernize etsin diye gözünün içine bakıyoruz nerede bizim altay tankları kaç yıl önce tanıtımı yapılmıştı.
    Cevapla
  • Dilek 6 yıl önce Şikayet Et
    İlgi alanımızın dışında kalsınlar Türkleri tavuk zannediyorlar yem atıyorlar kafeslemek için
    Cevapla
  • Harun 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanya ile yapilan anlaşma yanlıştır almanlara ihtiyacımız yoktur reis halkın sesini duyup bu oyunu ve anlaşmayı bozacaktır inşallah akparti kadroları ve reis Allahın izniyle buna muktedirdir
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlardan aldigimiz tek bir çöp bile turkiyenin hizlanmasina engeldir,biz satun aldikca batariz tarihteki örnekler yeterde artar bile yapmayin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler