Salih Müslim'e karşı onları isteyecekler!

Çek yerel basını, Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranan ve Prag’da yakalanan terör örgütü PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim’in Türkiye’de PKK ile işbirliği yaptıkları için tutuklanan iki Çek vatandaşı ile takas edilmek istendiğini yazdı.

GİRİŞ 26.02.2018 12:52 GÜNCELLEME 26.02.2018 13:08
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Çekya yönetimi tarafından yerel basına sızdırılan bilgiye göre Çekya Dışişleri Bakanlığı Müslim’in Türkiye’ye iade edilmesi için Ankara ile takas masası görüşmelerine hazır olduğu bildirildi.

Çekya basının yazdığı takasın konusu 2016 Kasım tarihinde Türkiye-Suriye sınırında ele geçirilen ve terör örgütü PKK ile bağlantısı bulunduğu Türk güvenlik güçleri tarafından kanıtlanan Market Vşelihova ile Miroslav Farkas’un Salih Müslim’e karşılık serbest bırakılmaları.

 

TÜRKİYE RET ETMİŞTİ

Türkiye’de tutuklu bulunan ve görülecek dava gününü bekleyen iki Çekya vatandaşının suçlu takası yoluyla ülkelerine gönderilmeli önerisi daha önce de Prag tarafından gündeme getirilmişti.

Ancak Ankara “Yasalar teröristler için eşit çalışır” gerekçesiyle Prag’ın suçlu takas önerisini ret etmişti. 

ŞIRNAK'TA YAKALANMIŞLARDI

2016 yılında, Türk güvenlik güçleri tarafından Şırnak'ta düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin üyesi iki Çekya vatandaşı yakalandı.  

Farkas’ın terör örgütü YPG saflarında keskin nişancı olduğu, Vselıchova’nın ise Avrupa- Suriye arasında lojistik, sağlık ve eleman temini yaptığı ifade edilmişti. 

Sosyal medyadaki paylaşımları incelenen iki YPG'linin Avrupa'daki çeşitli ülkelerde terör örgütü lehine propaganda yaptıkları ve büyükelçilikler önünde gerçekleştirilen Türkiye aleyhtarı gösterileri organize ettikleri belirlenmişti. 

Zelane Botan kod adlı Marketa Vselichova'nın  (23) YPG'ye katıldığı daha önce bazı yabancı sitelerde de haber olmuş. Vselichova'nın üniversitede okurken Aralık 2015'te YPG'ye katıldığı iddia ediliyor. 

YPG'ye yakın hesaplar daha önce sosyal medyada 'Serxwebun Botan' kod adlı Miroslav Farkas'a ilişkin paylaşımlarda bulunmuş.

HÜRRİYET

YORUMLAR 61
  • Pandir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu katili beslicezmi bi somun ekmekte bunami bizim mitimiz yokmu niye mit var gondersin devlet gizli adamlarimizi hepsini terör başlarını oldursunler yoksa ceza evleri doldu taştı yakalanan teroriste bi oda yeter gebertin gitsin
    Cevapla
  • Ferman 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD. izini olmadan yakalamaya cüret bile edemezdiler bu da gösterir ki abd türkiyenin istediklerini yapmaga hazir ve ypg ye olan destegini kesmek üzere cünkü bu batililar yenilenin degil kazananin yaninda olur o da sadakatan dolayi degil de korkularindan dolayi cünkü türkiyenin güc kayipetigini görmek isterken türkiyenin eskisinden daha da güclü ve profesionelesmis ordusunu görünce tirsmislar o yüzden tensionu düsürmek adina bu erifi yakalayip iade edecekler
    Cevapla
  • 57.Alay 6 yıl önce Şikayet Et
    Her gün gibi takas emteasi yani mal oldun misllliimm
    Cevapla
  • Almanya 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye vurmaya başladı kararı karar.. sen avrupaya kaçsan artık avrupalı seni ne yapsın.. Orada kalsanda birşey değişmez.. Mühim olan terörün yuvası dağıtılsın. Yoksa fiziğine mi aşıklar sandın.. Bu işler böyle. Baştan düşünüp adam gibi teslim olacaktın..
    Cevapla
  • paşa 6 yıl önce Şikayet Et
    Çekoslovakyalılaştıramadıklarından mı acaba
    Cevapla
  • hakan gardas 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kesin Çekoslovaklaştırılmışlardır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü