'Sony' fotoğraf ödüllerinde YPG skandalı

Sony tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 11. kez gerçekleştirilen Dünya Fotoğraf Ödülleri yarışmasının 2018 ayağında terör örgütü YPG'li bir teröristin bulunduğu fotoğraf finale kaldı.

'Sony' fotoğraf ödüllerinde YPG skandalı
'Sony' fotoğraf ödüllerinde YPG skandalı
GİRİŞ 02.03.2018 16:08 GÜNCELLEME 02.03.2018 16:12
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Yarışmanın Profesyonel fotoğrafçılara açık olan bölümünde, Uygar Önder Şimşek tarafından çekilen ve Güncel Olaylar & Haberler kategorisinde Rakka’nın Geri Alınması serisinin bir fotoğrafında YPG’li bir teröristin tabut taşırken çekilmiş görüntüsü de yer alıyor.

Bu fotoğraf aynı zamanda ilk 50 fotoğrafın övgüye değer bulunduğu profesyonel kısa liste kategorisine girerek Sony'nin deyimiyle "onurlandırıldı".

 

 

Bahsi geçen fotoğrafçı Uygar Önder Şimşek'in adını arattığımızda portfolyosundaki bir çok fotoğrafın PKK/PYD/YPG çizgisinde terör gruplarına ait olduğu ve AFP  muhabiri olduğu görünüyor. Daha önce Türkiye'de gözaltına alınan, Silopi'de operasyonlar sürerken propoganda yaptığı gerekçesiyle emniyet güçleri tarafından ilçeden çıkarılan Şimşek Sony yarışmasında finale seçildi ve Türk medyasına bu YGP fotoğrafları servis edildi. 

Haberi kullanan bir çok teknoloji sitesi ise bu çirkin algı yönetiminin farkına varıp bu fotoğrafı haber içerisinde kullanmadı. 

Afrin operasyonunda 8 şehit verdiğimiz bu kara günde, dünya çapında düzenlenen bir yarışmada bu tarz bir ödül verilmesini kabul edilebilir bulmuyoruz.

Siz de konuyla ilgili düşüncelerinizi yorum olarak haberimize ekleyebilirsiniz.

YORUMLAR 15
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Üretelim üretelim kardeşlerim boykot desen yapamıyoruz bu güne kadar b ne sıgara dan ne koladan ne telefondan vazgeçemedik böyle protesto ile falan olmaz adam olalım çalışalım üretelim biz üretemiyor isek devletimiz üretsin devletimiz milli üretime geçiyoruz milli teknoloji milli silah fabrikası kuracağız deyip ziraat bankasına açsın bir hesap bu vatanperver millet bu fabrikaları kuracak paranın tamamını devletine misli ile verir fakat %100 devletimizin ve yerli olacak
    Cevapla
  • Vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Yediğimiz içtiğimiz kullandığımız israel alman amerikan yada güney kore milli duygularımizın tavan yaptığı bu günlerde bu konudan dolayı çok üzgünüm müslümanlar olarak şu üstümüzden miskinliği tembelliği bi atıp milli ve yerli ürünler üretemedik gitti resmen bize her kötülüğü yapan ülkemizi bölmeye çalışan teröristleri besleyen lere para kazandırıyoruz üstelik üretmediğimiz halde de üretimini yapan ülkelerden çok satın alıyoruz o kadar acizizki boykot dahi yapamıyoruz.lükse olan düşkünmuğumüz devletimizin bekaasından üstün geliyor.yalanmı elindeki sıgara ya telefona bak gör nesin.
    Cevapla
  • Varan4 6 yıl önce Şikayet Et
    Soni sonlanmıştır bizde
    Cevapla
  • Mahmutt 6 yıl önce Şikayet Et
    Almamak degil ,daha iyisini yapmakla biz doğru hamle yapmış oluruz demek ki doğru birşeyler yapıyoruz ki ne yapacaklarını şaşırdılar
    Cevapla
  • Emir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bugün rte nin arkasında durmayanlar dün mustafa kemalin arkasında durmayanlarla aynı cinstendir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı