Ve harekete geçildi! 5 bin isim daha tespit edildi

FETÖ'nün mahrem yapılanmasındaki iletişim sistemi olan 'ankesörlü telefon' soruşturmasında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 5 bin civarında 'kripto' askeri tespit etti. Savcılık, 'şüpheli' listesindeki askerlerin isimlerini Genelkurmay Başkanlığı’na bildirdi.

Ve harekete geçildi! 5 bin isim daha tespit edildi
Ve harekete geçildi! 5 bin isim daha tespit edildi
GİRİŞ 03.03.2018 14:48 GÜNCELLEME 03.03.2018 14:51
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

FETÖ’nün mahrem yapılanmasında görev alan ‘imam’ların, deşifre olmamak için kendilerine bağlı örgüt üyelerini kontörlü telefonlardan aradığı daha önce belirlenmişti. Bu kapsamda birçok ilde soruşturma başlatıldı. Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, Soruşturmalar kapsamında halen deşifre olmayan ve FETÖ ile iltisakı bulunan çok sayıda subayın ismine ulaşıldı.

HTS TRAFİĞİ ÇIKARILDI

 

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada da önemli bilgilere ulaşıldı. Başsavcılık, ilk olarak kontörlü-ankesörlü telefonlarla görüşme yapanların HTS dökümlerini çıkardı. Bu şekilde HTS dökümlerinde yer alan numaraları kullanan askerler tespit edildi. Yanlış bir işlem yapılmaması için bu askerlerin aranma sıklığına göz atıldı. Birden fazla kez arananlar listeye konuldu. Daha sonra ise aynı telefondan başka askerlerin de ardışık olarak aranıp aranmadığı araştırıldı.

KRİTİK İSİMLER DE VAR

İlk etapta kontörlü-ankesörlü telefon trafiğine yaklaşık 50 bin askerin takıldığı görüldü. Ancak yapılan analiz sonucu FETÖ ile iltisaklı olduklarına dair emareleri fazla olanların sayısının 5 civarında olduğu belirlendi. Bu şekilde listeye nihai şekli verilmiş oldu. Listede halen bazı kritik görevlerde olan askerlerin de bulunduğu ifade edildi.

“Kontörlü telefon” soruşturmasının şüphelilerinin sayısının en fazla olduğu komutanlığın ise Kara Kuvvetleri Komutanlığı olduğu öğrenildi. Kara Kuvvetleri’ndeki şüpheli sayısının 3 bin civarında olduğu belirtilirken, bu sayının Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda bin, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’nda da bin civarında olduğu kaydedildi. Titiz çalışmalar neticesinde hazırlanan liste, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Genelkurmay Başkanlığı’na bildirildi. Savcılığın, belirli periyotlarla şüpheli listesinde bulunan askerlerle ilgili işlem yapacağı kaydedildi.

YORUMLAR 21
  • eski cem mens. 6 yıl önce Şikayet Et
    fetö cemaat işi meşaleye benzer meşale önünü aydınlatır ateşi yukarı doğru yanar, ateşi aşağı doğru verdiği an meşaleyi bırakacaksın inanmayıp meşaleyi bırakmazsan elin yanar dahada bırakmazsan sen yanarsın hocanı dinleyecek feyiz alacaksın hoca seni kullanmaya başladığında islama hizmeti bıraktırıp kendine hizmet ettiriyorsa o hacayı acilen bırakacaksın birisi size başkasına kin-adevet besletip tavır çiziyorsa kesinlikle uymayın dinde böyle birşey yok deyin
    Cevapla
  • Yunus doğdu 6 yıl önce Şikayet Et
    Böyle giderse memlekette insan kalmayacak.
    Cevapla
  • Asım 6 yıl önce Şikayet Et
    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı taşra teşkilatına da bir el atılmalı. Çok sayıda Fetöcü halen devam ediyor. Hatta herkesin bildiği kişiler. Özellikle Memur-Sen'e üye olup tekrar örgütleniyorlar
    Cevapla
  • hakikat 6 yıl önce Şikayet Et
    fetönün tuzagıdır. bir çok masum insanı-bu-pislige bulastırıp adalette zafiyet oluştumaya çalışıyorlar. bu insanlarıda devlete hukümete karsı sogutmaya-calışılıyor. 2019 da hukumete insanların destegini azaltmaya çalısılıyor.-bukadar insan hain olamaz. dikkatli olmak lazım.
    Cevapla
  • Ya onlar yada biz 6 yıl önce Şikayet Et
    Malesef artık ne desek boş. Yaşadıkça ihanet ve düşmanlık edecekler. Hasan Sabbah ın haşhaşileri gibi ölecekler lakin dönmeyecekler. Kızıl kafir olsalardı bir umut olabilirdi ancak bunlar münafık ve zındık. Hazreti Muhammed in Sallallahü aleyhi vessellem "Cehennemin köpekleridir" buyurduğu bidat ehline tövbe nasip olmaz.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ferdi ve Barış Alper'in peşindeki takımlar ortaya çıktı!
Türkiye manşetlerden inmiyor! Avrupalılar elendi, Türkler yapacak