ABD'den Afrin'e özel eğitimli terörist!

ABD, PKK’nın büyük hezimet yaşadığı Afrin’e, 1990’lı yıllardan bu yana Guam adasında özel eğitim verdiği teröristleri getirmeye başladı.

GİRİŞ 05.03.2018 06:31 GÜNCELLEME 05.03.2018 08:58
Bu Habere 167 Yorum Yapılmış

PKK/PYD’ye silah yağdıran ABD, şimdi de özel olarak yetiştirdiği teröristleri sahaya sürdü. ABD, PKK’nın büyük hezimet yaşadığı Afrin’e, 1990’lı yıllardan bu yana Guam adasında özel eğitim verdiği 70 teröristi getirdi. Guam’da PKK’lılara uçak ve helikopter kullanımı ile antitank, uçaksavar ve dijital mayın eğitimi veriliyor.

EĞİTTİĞİ TERÖRİSTLER TSK VE ÖSO'YA KARŞI SAVAŞIYOR

Terör örgütü PKK/PYD’ye her türlü desteği veren ABD, şimdi de özel olarak yetiştirdiği teröristleri sahaya sürdü. ABD’nin 1990’lardan itibaren Guam Adası’nda özel eğitimden geçirdiği teröristler Afrin’e taşındı. Antitank, uçaksavar, dijital mayın tuzakları askeri taktik-strateji ve manevralar konusunda özel eğitim alan teröristlerden en az 70’i sıcak hatlarda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) karşı savaşıyor.

 

HAT’IN ÇEKİRDEĞİ!

ABD’nin Guam’da özel eğitim vererek saha sürdüğü teröristler aynı zamanda HAT adı verilen sözde PKK Özel Harekat Timi’nin de çekirdeğini oluşturuyor. ABD, Afganistan-Bagram Üssü’nden sonra ülke dışında inşaa ettiği en büyük ikinci askeri üs olan Guam’da 1996 yılından beri teröristleri eğitiyor.

EN AZ BİR YIL EĞİTİM

Irak, Suriye, İran ve bazı Avrupa ülkelerinden Guam ABD Askeri Üssü’ne götürülen Kürt gençlerine, uçak ve helikopter kullanımından ağır silahlara, kimyasal uzmanlığından, siyaset, hukuk, uluslararası ilişkiler alanına kadar geniş yelpazede eğitimler veriliyor. En az 1 yıl eğitim alan teröristler daha önce Irak’a gönderilirken 2000’lerin başından itibaren Suriye ve İran’a da ihraç ediliyor.

KAMPLARI PASİFİKTE

Afrin’de TSK ve ÖSO’ya karşı sahaya sürülen PKK’lı teröristler Pasifik’teki Guam adasında eğitiliyor. PKK’lı teröristlerin kullandığı silahlar ile giydiği elbiseler, ABD özel kuvvetlerinden farksız. ABD’nin en gelişmiş silahları ile gece görüş dürbünlerini kullanıyorlar.

ABD ÖZEL KUVVETLERİNDEN FARKSIZ

ABD’nin Guam Adası’nda eğiterek sahaya sürdüğü PKK’nın Özel Harekat Timi kullandığı silahlardan giydiği özel üniformalarına kadar ABD’nin özel kuvvetlerinden farksız. Tepeden tırnağa her türlü donanımı ABD tarafından karşılanan HAT’lar ABD’nin en gelişmiş silahlarını kullanıyorlar.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 167
  • sat 6 yıl önce Şikayet Et
    böyle bir ordunun önünde kim durabilir ki,olduğu gibi paket
    Cevapla
  • nuri 6 yıl önce Şikayet Et
    Gelsinler bakalım onlarıda cehenneme göndereceğiz
    Cevapla
  • Vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Hala amerikaya sorunları çözmek için komisyonlar yollamayı planlayan hükümet neyin peşindesiniz.abd resmen olmasa bile tam anlamıyla bizim düşmanimiz olmuştur. Konuşacak bir şey yok.hala yalanlarını dinleyip onlarla görüşmek rezalettir.
    Cevapla
  • Gaddar 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd teröristlerin içindeki ölüm korkusunu alabilirmi. Bunlar katildir ve korkaktır. Askerimizi uzaktan görmeleri kaçmalarına yetecektir. Onlar için ölüm bir sondur ,bizim için bir başlangıctır
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Vay bee demek ozeller hemde 70 tane eee napcaz şimdi teslim mi olsak acaba tek farklı olacak şey cesetlerinin üstündeki elbise artık bırak şu aracilari da direk kendi rambolarini gondersene bak bizden silah para olarak çok güçlüsün gelsene süper gucsun ya niye korkuyon gelsene eninde sonunda kapisacaz sizinle işte o gün kurban olduğum Allah inşallah sonunuzun gelmesini bize nasip eder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...
Boykotların hedefindeki Starbucks’tan yeni Türkiye kararı