BAE'de yasaklanmıştı ama onun için geldiler

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yayın yapan MBC kanalının Türk dizilerini yayından kaldırma kararından sonra gözler Ortadoğu’ya çevrilmişti.

BAE'de yasaklanmıştı ama onun için geldiler
BAE'de yasaklanmıştı ama onun için geldiler
GİRİŞ 08.03.2018 08:58 GÜNCELLEME 08.03.2018 17:21
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Dubai merkezli MBC kanalı, bünyesinde bulunan 11 kanala verdiği emirle Türk dizilerinin yayınını durdurmuştu. 140’dan fazla ülkeye ihraç edilen ve dizi ihracatında ABD’den sonra ikinci sırada yer alan Türk dizilerinin Arap ülkelerinde yasaklanmasının ardında kirli oyunların olduğu iddia ediliyor.

Arap dünyasına yayın yapan uydu kanalları şirketi MBC Grubu, 1 Mart itibariyle Türk dizilerini yayından kaldırdığını açıkladı.

 

Kanal, kararın kim tarafından alındığını paylaşmazken, AP Haber Ajansı, Suudi Arabistan ve Katar arasındaki krizde Türkiye’nin Katar’dan yana tavır aldığına dikkat çekti.

İlk kez bir oyuncu için geldiler

Katar’ın önemli TV kanalı Al Jazeera, ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisinde rol alan Engin Altan Düzyatan için Türkiye'ye geldi. İstanbul’a gelen ekip, ünlü oyuncuyla röportaj yaptı. Kanal yetkilileri ilk kez bir oyuncu için geldiklerini belirtti.

YORUMLAR 11
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    türk dizileri araplara kültür emperyalizminden başka hiçbir şey veremez diriliş ve payitaht hariç hepsi yasaklanmalıdır.
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    al jazeera ya fazla güvenmeyin. ermeni soykırımı yalanları konusunda ermeni yalanları düşüp kalkıyorlar. ve YPG nin kürt direniş örgütü olduğunu idda edip türkiye aleyhine yayın yapıyorlar
    Cevapla
  • selman 6 yıl önce Şikayet Et
    Türk dizilerinin çoğu gavur dizisi gibi...ahlaksızlık toplumun bilinç altına sinsice yerleştiriliyor..yasaklanması kesinlikle iyi olmuş...diğer yandan TRT nin son dönem dizilerini takdir etmek lazım..
    Cevapla
  • ülkem 6 yıl önce Şikayet Et
    bae denen ülkenin yöneticileri zaten birer tasmalı abd maşası. umarım bae li yönetimin saltanatı yerle bir olur.
    Cevapla
  • 007 6 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede sanatçıyım deyip ülkeye ihaneti edenleri yargı önüne çıkarıldığında olur mu öyle şey medya bağımsızlığını savunanlar bu günlerde pek bir suskunlar. bak gördünüz mu özgürlüğü? hani medya özgürdü? neden dizilerimi engelleniyor? yoksa sizin ağa babalarız mı faydalanıyor bir tek medya özgürlüğünden!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı