Afrin Operasyonu'nda önemli gelişme: TSK'nın yeni hedefi Mabadlı!

20 Ocak tarihinde başlatılan Afrin Operasyonu tüm hızıyla devam ederken, Cinderes bölgesinin hain terör örgütlerinden temizlenmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yeni hedefini belirledi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) gerçekleştirdiği açıklamalar doğrultusunda, Mabadlı bölgesinde operasyon gerçekleştirileceği duyuruldu. Bu doğrultuda, Afrin bölgesindeki 5 belde de teröristlerden arındırdıktan sonra kalan son belde olan Mabadlı'ya harekat düzenlenecek.

Afrin Operasyonu'nda önemli gelişme: TSK'nın yeni hedefi Mabadlı!
Afrin Operasyonu'nda önemli gelişme: TSK'nın yeni hedefi Mabadlı!
GİRİŞ 09.03.2018 16:38 GÜNCELLEME 09.03.2018 16:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin bölgesinin yüzde 60'nın terörislerden arındırıldığı gelişmesi yaşanırken Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yeni hedefinin Mabadlı bölgesi olduğunun açıklamasını gerçekleştirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en son Cinderes bölgesini adından söz ettiren başarılı bir operasyonla kuşatarak bu bölgenin teröristlerden tamamen arındırılmasının sonrasında, sıradaki hedefini Mabadlı bölgesi olarak belirledi. Zeytin Dalı Harekatı'nın 49. gününde, Afrin'in 6 beldesinden Cinderes, Raco, Şeran, Bülbül ve Şeyh Hadid olmak üzere 5'ini ele geçiren Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni hedefi olan Mabadlı bölgesinin de teröristlerden temizlenmesi amacıyla operasyon düzenlenecek. Öte yandan, PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı terör örgütlerine karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın, başlangıcından bu güne dek toplamda 3149 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklaması gerçekleştirildi. Bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması, halkı teröristlerin baskı ve zulmünden muhafaza etmek hedefiyle son sürat devam eden Afrin Operasyonu'na dair gelişmeleri yakından takip eden vatandaşlar için tüm gelişmeler...

afri

 

 

AFRİN OPERASYONU’NDA YENİ HEDEF MABADLI BÖLGESİ!

Kuzey, doğu ve batı cephelerinde stratejik noktadaki köylerde ilerleyişini sürdüren TSK´nın yeni hedefi, kalan son belde olan Mabadlı´yı teröristlerden temizlemek. Mabadlı´nın teröristlerden temizlenmesi ile bir anlamda Afrin´e giden yolda önü tamamen açılacak olan TSK birlikleri, daha hızlı ilerlemeye başlayacak. TSK birliklerinin beklenenden daha hızlı ilerleyiş kaydederek kısa süre içerisinde ulaşarak Afrin´i kuşatacağı bildirildi.

afrin

ELE GEÇİRİLEN YERLEŞİM SAYISI 157 OLDU…

Cinderes'in dün öğleden sonra saat 16.00'da ele geçirilmesinin ardından Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat (JÖH ve PÖH) timleri de bölgeye giriş yaptı. Güneydoğu'da PKK'ya karşı hendek harekatında tecrübe kazanan Kayseri ve Tunceli Dağ Komando Tugay Komutanlıkları da Cinderes'teki operasyonlarda çok sayıda teröristi etkisiz hale getirdi. Beldedeki PYD/YPG flamaları, teröristbaşının posterleri indirilerek yakıldı. Zeytin Dalı Harekatı'nda, Cinderes'in PKK/YPG'den temizlenmesiyle ele geçirilen yerleşim sayısı 157 oldu.

afrin

AFRİN’İN 6 BELDESİNDEN 5’İNİ ELE GEÇİRİLDİ!

Sınırını güvenli hale getirmek isteyen ve Suriye topraklarında kış koşullarına rağmen ilerleyişini sürdüren TSK birlikleri Afrin’in 6 beldesinden 5’ini ele geçirdi. Cinderes, Raco, Şeran, Bülbül ve Şeyh Hadid’i çatışmaların ardından teröristlerden arındıran TSK birlikleri şimdi son belde olan Mabadlı’yı da PYD/PKK teröründen kurtarmayı hedefliyor. TSK birlikleri teröristlerden arındırdığı belde merkezlerinde şimdi meskun mahal operasyonu tecrübesine sahip birlikleri ile tuzaklanmış patlayıcı imhasına yönelik çalışmasını sürdürüyor.

afrin

AFRİN'İN YÜZDE 60’INDA KONTROL SAĞLANDI…

Belde merkezlerinde kontrolü sağlayan TSK birlikleri aynı zamanda 300’ü aşkın köyün bulunduğu Afrin kırsalında 150’den fazla yerleşim alanını ile stratejik öneme sahip noktayı da teröristlerden temizledi. Şu anda Afrin kırsalının yüzde 60’ında kontrolü sağlayan TSK güçleri, kalan köylerde de kısa süre içerisinde terör tehdidini sonlandıracak.

afrin

YORUMLAR 2
  • As1 6 yıl önce Şikayet Et
    Sizinle bir Cephede olmak sizinle beraber Vatan icin milletimiz icin Ölmek benim icin En Sanli Sereftir Ey benim Büyük Türkiye Ordusu Aslanlarim benim Meleklerim benim Allah yardimciniz olsun heryerde her zaman Yüce Allahim Sizleri Korusun
    Cevapla
  • Lancelot 6 yıl önce Şikayet Et
    Niye, Tel Rıfat beldeden sayılmıyor mu?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!