e-Devlet'e Vasiyetname hizmeti geliyor! İşte, Vasiyetname Sorgulama ekranı!

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmalar doğrultusunda, vasiyetname sorgulama hizmeti yakın bir zaman içerisinde e-Devlet sistemine dahil olacak. Peki, ölen kişinin mirasının paylaşımına yönelik beyanlarını da içeren hizmet olan vasiyetname sorgulama nasıl yapılacak? İşte, e-Devlet vasiyetname sorgulama hizmeti ekranı!

e-Devlet'e Vasiyetname hizmeti geliyor! İşte, Vasiyetname Sorgulama ekranı!
e-Devlet'e Vasiyetname hizmeti geliyor! İşte, Vasiyetname Sorgulama ekranı!
GİRİŞ 12.03.2018 16:55 GÜNCELLEME 13.03.2018 14:18

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, e-Devlet sistemi üzerinden mirasçılık belgesi sorgulama hizmetinin faaliyete geçmesinin ardından, yine kullanıcıların elektronik ortamdan faydalanarak alabilecekleri vasiyetname sorgulama hizmetinin de aktif hale getirilmesi için çalışmalar gerçekleştirdi. Adalet Bakanlığı, vasiyetname sorgulama hizmetinin kullanıma sunulmasına ilişkin çalışmalarını tamamlayarak e-Devlet kapısına bildirimde bulundu.

Öte yandan e-Devlet mirasçılık belgesi sorgulama hizmetinin hangi tarihi kapsayacağı bilgisi de belli oldu. Vatandaşlar e-devlet sisteminden mirasçılık sorgulama uygulamasında 1 Ocak 2017 ve sonrasını görüntüleyebilecekler. Peki, Noterlerin verdiği, mahkeme kararıyla açılan vasiyetnamelere erişebilme imkanı tanıyan vasiyetname sorgulama nasıl yapılacak? İşte, e-Devlet vasiyetname sorgulama hizmeti ekranına haber7.com'dan ulaşabilirsiniz. 

 

 

e devlet

VASİYETNAME NASIL SORGULANIR?

Adalet Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde, ölen kişinin mirasının paylaşımına yönelik beyanlarını da içeren vasiyetnameye kullanıcılar yakın bir zaman içerisinde "e-Devlet" aracılığıyla erişebilecekler. Bu sayede e-Devlet'in kullanıcıları için sunduğu hizmetlere bir yenisi daha eklenmesi için hazırlık aşamasına geçildi.

Kullanıcılar, e-Devlet'in resmi web sitesi olan turkiye.gov.tr giriş yaptıklarında oluşturulacak alana Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık numarası ile giriş yaparak vasiyetname sorgusunu gerçekleştirebilecek. Böylece vatandaşlar vasiyetname sorgulama hizmeti uygulaması sayesinde noterlerin verdiği, mahkeme kararıyla açılan vasiyetnamelere ulaşabilme fırsatı elde edebilecek. Bununla birlikte e-Devlet'e entegre edilmesi planlanan vasiyetname sorgulama hizmeti uygulaması 1 Ocak 2017 tarihi ve sonrasını kapsayacak. 

e devlet

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."