ABD'den dikkat çeken mesaj: YPG artık bunu anladı

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Votel, ABD'nin Afrin'de faaliyet göstermeye niyeti olmadığını, terör örgütü YPG'nin de bunu artık anladığını söyledi.

ABD'den dikkat çeken mesaj: YPG artık bunu anladı
ABD'den dikkat çeken mesaj: YPG artık bunu anladı
GİRİŞ 14.03.2018 04:39 GÜNCELLEME 14.03.2018 04:40
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

ABD’nin SDG ismi altında desteklediği YPG/PKK’nın Afrin'e gitmesine ilişkin bir senatörün "Kürtler konusunda Suriye’de bir politikamız yok ve ne yaptığımıza ilişkin uzun dönem politikamız da yok gibi görünüyor. Ülkeyi SDG'nin Suriye Demokratik Güçlerinin bir bölümünü kontrol edeceği şekilde bölüyor muyuz?" sorusu üzerine Votel, ABD'nin Afrin’de faaliyet göstermediğini söyledi.

"YPG AFRİN'DE FAALİYET GÖSTERME NİYETİMİZİN OLMADIĞINI ANLADI"

 

Orgeneral Votel, "Suriye Demokratik Güçleri (YPG) görüşmelerimizde, buranın bizim operasyon alanımız olmadığını ve bu noktada şu aşamada orada faaliyet gösterme niyetimizin olmadığını anladılar.” şeklinde konuştu.

Votel, Türkiye’nin YPG/PKK terör örgütüne karşı yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nı ima ederek Afrin’deki gelişmelerin DEAŞ karşıtı operasyonları etkilediğini ve dikkatleri oradan aldığını savundu.

"YPG UNSURLARI, DEAŞ'LA MÜCADELEDEN ÇEKİLDİ"

YPG/PKK unsurlarının DEAŞ ile mücadeleden çekilip çekilmediğine yönelik bir soruya ise Votel, "Bu, şu anda olmuş durumda." yanıtını verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 52
  • KARA 6 yıl önce Şikayet Et
    yada lozandaki gibi musula razı etmek için hakkariyi isteyip musulu aldığı taktiği şimdi mümbiçi öne sürüp fıratın doğusunu ele geçirmek aynı kudüs te olduğu gibi kudüs bir bütündü kudüs dediler batısına razı ettiler her halukarda istediklerini alıyorlar.
    Cevapla
  • egeli 6 yıl önce Şikayet Et
    deyrizolu almadan dönmek yok petrolde gazda orda..
    Cevapla
  • süleyman şah 6 yıl önce Şikayet Et
    eyy amerikan askeri,yüzündeki ifadeden perişan olduğun belli,türkiye deaş ile senden daha iyi mücadele eder,sen suriye ve ırak'tan defol git,oraları biz idare ederiz...suriye ve ırak'ta müslümanların dediği olacak...
    Cevapla
  • Prof 6 yıl önce Şikayet Et
    Anlamayana anladığı dilden reçete verilir
    Cevapla
  • VATAN SEVDALISI 6 yıl önce Şikayet Et
    DAEŞ te PKK da PYD de hepsi Amerikanın kendi eli ile kurduğu bölgeyi karıştırıp silah satmak ve o bölgelerdeki petrollerin üzerine konmak için terorist gruplardır. Ama bunu kürt kardeşlerimiz hala anlamış değiller...
    Cevapla
  • Cengiz B. 6 yıl önce Şikayet Et
    Anlıyorlar, sadece işlerine geliyor. Asıl anlamayanlar hala abd ile birlikte haraket eden siyasilerimiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar
En fazla altın üreten ülke açıklandı! Yılda 370 ton ile zirvede...