Dünya Su Gününde 6 bin 747 su kuyusu hizmette

İHH İnsani Yardım Vakfı, 18 yıldır sürdürdüğü Su Kuyusu Projesi kapsamında bugüne kadar 36 ülkede 6 bin 747 su kuyusu açarak günlük 3 milyondan fazla kişinin su ihtiyacını karşılıyor.

Dünya Su Gününde 6 bin 747 su kuyusu hizmette
Dünya Su Gününde 6 bin 747 su kuyusu hizmette
GİRİŞ 22.03.2018 12:36 GÜNCELLEME 22.03.2018 12:36

Bugün 22 Mart Dünya Su Günü. Su, yaşamın devamlılığı için en önemli kaynak. Ama dünyada her 10 kişiden biri hala suya erişemiyor. Kuraklık, yokluk, hızlı nüfus artışı ve kirlilik içilebilir temiz su kaynaklarını tehdit ediyor. Milyarlarca insanın sağlıklı suya sahip olamadığı dünyamızda kitlesel hastalıklar giderek artıyor. 

İHH İnsani Yardım Vakfı ise dünya üzerinde su sıkıntısı problemi yaşayan milyonlarca insanın her türlü ihtiyacını giderebileceği temiz suya ulaşabilmesi için çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda ihtiyaç duyulan bölgelerde su kuyusu açılıyor.

2000 yılından bu yana su kuyusu çalışmalarına ara vermeden devam eden İHH, 18 yılda Afrika, Asya ve Ortadoğu’da binlerce su kuyuları açarak milyonlarca insana umut oldu. İHH, toplamda 36 ülkede 6 bin 747 su kuyusunu mağdurların hizmetine sundu ve günlük olarak 3 milyon 373 bin kişinin temiz su ihtiyacını karşıladı.

Kuyularla birlikte gönüller fethediliyor

Açılan su kuyuları, halkın temiz ve içilebilir su ihtiyacını sağlamakla birlikte, özellikle hayvancılık ve küçük tarımsal faaliyetlerde de kullanılarak bölge insanları için geçim kaynağı oluyor. Susuzluk ve kıtlığın önlenmesinde önemli bir faktör olan su kuyuları ile bölgelerde gönüller fethediliyor ve bölge halkı ile bağışçılar arasında gönül bağı kuruluyor. Açılan her su kuyusu Müslümanlarla birlikte yaşayan gayrimüslimlerin de gönüllerini İslam’a ısındırıyor ve bir hidayet vesilesi oluyor.

Kuyu adlarında şehit isimleri dikkat çekiyor

Bağışçılar, su kuyularında diledikleri isimleri verebiliyor. Bu isimler arasında vefat eden anne baba isimlerinin yanı sıra şehit isimleri dikkat çekiyor. Son dönemde açılan su kuyularının isimleri arasında 15 Temmuz Şehitleri’nin, Zeytin Dalı Harekatında şehit olan askerlerin ve diğer önemli şahsiyetlerin adları bulunuyor.

Afrika, Asya ve Ortadoğu’da 36 ülke

Afrika: Etiyopya, Somali, Burkina Faso, Nijer, Cibuti, Çad, Kamerun, Sudan, Sierra Leone, Gine, Senegal, Kenya, Tanzanya, Uganya, Ruanda, Burundi, Zimbabve, Güney Afrika, Mali ve Gana.

Asya: Hindistan, Bangladeş, Afganistan, Moğolistan, Pakistan, Endonezya (Açe), Keşmir, Myanmar, Kamboçya, Sri Lanka, Tayland (Patani) ve Kırgızistan.

Ortadoğu: Filistin (Gazze), Irak, Lübnan ve Suriye.

Su kuyularına nasıl destek olunur?

Hayırseverler, 36 ülkede inşası devam eden su kuyularına destek olmak için bütün operatörlerden SU KUYUSU yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL, 4072’ye göndererek 16 TL bağışta bulunabilir.

Bir su kuyusunun tüm maliyetini karşılamak isteyen bağışçılar ise İHH’nın banka hesaplarına ya da online olarak 4 bin 500 Dolar bağışlayarak mazlumlara umut olabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İrlanda, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açılan soykırım davasına müdahil oluyor
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek