Tel Rıfat operasyonunda flaş gelişme!

Zeytin Dalı Harekâtı'nda Afrin'den sonraki hedef olan ilçenin alınması için harekete geçildi. 27 Mart'ta düğmeye basan ÖSO ve Türk askeri, bölgedeki teröristleri tek tek etkisiz hale getirdi. Harita saatler içinde değişti.

GİRİŞ 27.03.2018 14:00 GÜNCELLEME 27.03.2018 17:27
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin merkezinin teröristlerden temizlenmesinin ardından gözlerin çevrildiği Tel Rıfat kasabası da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kontrolüne geçti.

TSK ve ÖSO tarafından 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı ile Afrin merkezi, 6 beldesi ve yüzlerce köyde kontrolün sağlanmasının ardından gözler, Afrin ile Münbiç arasında yer alan stratejik öneme sahip Tel Rıfat kasabasına çevrilmişti. Afrin'in ardından yeni hedef olarak belirlenen ve 2 yılı aşkın süredir terör örgütü PYD/PKK denetiminde olan Tel Rıfat'ı, dün geceden itibaren teröristler terk etti. Yerel kaynaklar, bu sabahtan itibaren Tel Rıfat'a giren ÖSO güçlerinin, teröristlerin kaçtığı kasabada direnişle karşılaşmayarak kontrolü sağladığını bildirdi.



Münbiç bölgesine giden teröristlerin terk ettiği Tel Rıfat'ta kontrolün sağlanmasının ardından TSK birlikleri tuzaklanmış patlayıcı arama, tarama ve imha çalışması başlattı.

 

ZEYTİN DALI TEL RIFAT'IN ALINMASIYLA TAMAMLANACAK

20 Ocak'ta başlayan Zeytin Dalı Harekâtı, Tel Rıfat'ın alınmasıyla tamamlanacak.

TEL RIFAT HALKI TSK'YI DAVET ETMİŞTİ

Afrin'deki terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki Tel Rıfat ilçesi sakinleri ve çok sayıda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensubu, Zeytin Dalı Harekatı'yla topraklarının kurtarılması için bir araya gelmişti. Azez ile Siccu arasındaki Siccu Kavşağı Meydanında toplanan ve ellerinde Türk ve ÖSO bayrağı taşıyan göstericiler, Zeytin Dalı Harekatı'nın Tel Rıfat'a genişletilmesi için çağrıda bulunmuştu.

2 YILDIR TERÖRİSTLERİN ELİNDE

Tel Rıfat, Afrin'in 25 kilometre güneydoğusunda, 50 bin nüfusa sahip bir ilçe. Terör örgütü YPG/PKK, 2 yıl önce rejimin de desteğiyle bu ilçeyi ele geçirdi.

Terör örgütünün baskı ve zulmünden kaçan binlerce Tel Rıfatlı, Fırat Kalkanı bölgesine sığındı. Tel Rıfat'ın 1 kilometre uzağındaki Şeyh İsa Köyü de 2 yıldır teröristlerin kontrolünde.

ETRAFI TERÖR MEVZİLERİYLE ÇEVRİLİ

Fırat Kalkanı bölgesine sıfır noktada olan köy, YPG/PKK terör örgütünce siperlerle çevrilmiş durumda. Teröristler buradan, sivillerin olduğu bölgelere sürekli havan ve roket atışı yapıyor.

TEL RIFAT YPG'YE MEZAR OLDU

27 Mart'ta düğmeye basan Türk askeri, bölgedeki teröristleri tek tek etkisiz hale getirdi. Harita saatler içinde değişti.

RUSYA İLE ANLAŞMA SAĞLANDI

Dün gece Rus ve Türk askeri heyeti Tel Rıfat’ın güneyindeki Kafr Naya köyünde görüş alışverişinde bulunduğu iddia edildi. Yerel kaynaklara göre, Türk askeri heyetinin Rus askerler ile Tel Rıfat ve etrafındaki köyler konusunda anlaşmaya vardıkları ve Şeyh İsa ve Umm Havş adlı 2 köye hava destekli operasyon düzenlediği aktarıldı. 

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 56
  • millet 6 yıl önce Şikayet Et
    Tel Rıfat derken Suriye rejim sınırı dahil tüm sarı renkle gösterilen yerler de alinacaktir inşallah sadece Tel Rıfat i alıp çevresini bırakmayalim rejimin kırmızı renkle gösterilen yere kadar öso ve tsk olsun
    Cevapla
  • Tiryaki 6 yıl önce Şikayet Et
    Hani durmak yoktu tek terorist kalmayincaya kadardi ne oldu simdi oyun bittimi ?
    Cevapla
  • Sahip Kıran 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimden yanasın? Oyun yeni başlıyor, izlemeye devam et...
    Cevapla
  • Mardinli vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    Osmanli ordusu allah sızınle olsun bütün oyunları bözdunuz Gelecek türkıye için süper devlet yakın allahın iznıylen tek devlet tekmilet tek devlet hepbaraber türkiyeyiz
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    tsk cizrenden girip kandille suriye arasına set koyması gerek.sonra sağdan soldan tüm suriyeyi temizlemesi gerek suriye temizlenmeden bu ülkeye huzur yok.
    Cevapla
  • Kenan 6 yıl önce Şikayet Et
    Pkk stratejik fistanli geri çekilme ( yani Yusuf Yusuf kaçma ) harekatini başarıyla tamamlamış yine :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek