Erdoğan'ın etrafındakileri fişlemiş! İşte o notlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski başyaveri ve FETÖ sanığı eski albay Ali Yazıcı'nın, Erdoğan'ın etrafındaki bazı kişileri fişlediği ortaya çıktı.

Erdoğan'ın etrafındakileri fişlemiş! İşte o notlar
Erdoğan'ın etrafındakileri fişlemiş! İşte o notlar
GİRİŞ 29.03.2018 14:35 GÜNCELLEME 29.03.2018 14:35
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, aralarında "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu davanın sanıklarından Yazıcı'nın evinde yapılan aramada kendi el yazısıyla hazırladığı belgeler ele geçirildi.

Kriminal incelemenin ardından Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın dosyasına eklenen belgede, Yazıcı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın kişileri fişlediği tespit edildi. 

 

 

El yazısı notlarda Yazıcı'nın, Erdoğan'ın çevresindeki bazı kişilerin isimlerinin karşısına, "dikkat et, patavatsız, iyi çocuk, çok temiz adam, İskenderunlu Alevi, çok tehlikeli ve sessiz-sakin" yazdığı dikkati çekti. 

- Darbeden bir gün önce görevlendirme toplantısı

Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayında yaşanan eylemlere ilişkin davanın iddianamesinde "yurtta sulh konseyi" üyeleri arasında yer alan Yazıcı'nın, darbe girişiminin planlanmasında önemli görev aldığı, darbe girişiminden bir gün önce, 15 Temmuz gecesi Başyaverlik binasının açık olması emrini verdiği ve Muhafız Alay Komutanı Albay Muhsin Kutsi Barış'ın vereceği emirlerin kendi emri gibi kabul edilerek yerine getirilmesini söylediği belirtildi.

Yazıcı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerini öğrenmek ve bu bilgiyi suikast timine iletmekle görevlendirildiği ve darbeden bir gün önce Cumhurbaşkanlığı Başyaverlik biriminde yaverlerle bir araya geldiği kaydedildi.

İddianamede Yazıcı'nın, darbe girişimi başladığı anda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın bulunma ihtimallerinin olduğu tüm yerlere bizzat gitmeleri için yaverleri görevlendirdiği belirtildi.

 Yazıcı hakkındaki Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava, "yurtta sulh konseyi" üyelerinin yargılandığı Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince görülen Genelkurmay Başkanlığındaki darbe girişimi eylemlerine ilişkin davayla birleştirilmişti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • maraşlı 6 yıl önce Şikayet Et
    alevi müslüman kardeşlerimizi katmayin onlar çok iyi insanlardir
    Cevapla
  • ilginç 6 yıl önce Şikayet Et
    " Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın bulunma ihtimallerinin olduğu tüm yerlere bizzat gitmeleri için yaverleri görevlendirdiği belirtildi" yazılmış baş yaverin zaten Cumhurbaşkanının yerini bilmesi gerekmiyor mu?
    Cevapla
  • Anti-X 6 yıl önce Şikayet Et
    İdam bir ülkenin bekası için şarttır. Çünkü idamda hayat vardır.
    Cevapla
  • Adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    Bre densizler Fişleyecek adam bulamadınızda Arkasında kendisine Gönülden sevdalı milyonlar olan Türkiyenin ve islam aleminin göznuru Reisimizimi buldunuz.Ona Yan gözle bakanlar korksunlar.
    Cevapla
  • arıza141 6 yıl önce Şikayet Et
    Bre densiz Sayın Cumhurbaşkanımızın o kadar çok seveni var ki ben de dahil,Hangi birini fişleyecekdin buna senin ömrün yetmezdi zaten.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ürettiğine bin pişman oldu! Tanesi 8 milyar dolar: 'Tam bir felaket!' dediler...
Ziraat Türkiye Kupası finalinin yeri belli oldu!