Süleyman Şah Türbesi'yle ilgili kritik karar!

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık "Süleyman Şah Türbesi geçici olarak taşınmıştı eninde sonunda yerine taşınacak. Çünkü orası Türk toprağı" dedi.

Süleyman Şah Türbesi'yle ilgili kritik karar!
Süleyman Şah Türbesi'yle ilgili kritik karar!
GİRİŞ 02.04.2018 10:56 GÜNCELLEME 02.04.2018 11:18
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Katıldığı canlı yayında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Süleyman Şah Türbesi'nin eski yerine taşınacağını belirterek "Süleyman Şah Türbesi geçici olarak taşınmıştı eninde sonunda yerine taşınacak. Çünkü orası Türk toprağı" dedi.

IRAK'A SİNCAR ÇAĞRISI

Afrin bölgesinin tamamında, Tel Rıfat ve onun köyleri dahil, operasyon tamamlandığında Zeytin Dalı Harekatı'nın bitmiş olacağına dikkati çeken Işık, "Irak hükümetinden beklentimiz Sincar'ın Türkiye'ye tehdit oluşturan hiçbir unsuru barındırmaması, o zaman harekata gerek kalmaz" dedi.

DAEŞ TEHDİTİ YÜZÜNDEN TAŞINMIŞTI

Suriye'deki Türkiye toprağı olarak bilinen Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazi'nin dedesi Süleyman Şah'ın türbesi DEAŞ tehlikesinin ortaya çıkmasından sonra ikinci kez yerinden alınarak farklı bir noktaya taşınmıştı. 

 

 

TERÖR ÖRGÜTÜ YPG'NİN ELİNE GEÇMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin dedesi Süleyman Şah'ın türbesinin daha önce bulunduğu Caber Kalesi PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD/YPG'nin eline geçmişti.

YORUMLAR 19
  • 6161 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne duruyorsunuz gidip alalım
    Cevapla
  • Vatan Sever 6 yıl önce Şikayet Et
    Toprak kanla alınır kanla verilir, Alınan yerler Bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti Topraklarıdır, Tıpkı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi başka formüller kullanılacaktır. Ne kuzey Suriye den ne de ola ki Kuzey Iraktan alınan yada alınacak topraklar geri verilmez verilemez verilmemeli,
    Cevapla
  • Berna 6 yıl önce Şikayet Et
    Süleyman ŞAHın naaşını gerçekten oradan oraya taşındığını düşünmüyorum. Büyük ihtimalle naaşı Bursaya ya da İstanbula nakledilmiştir. Stratejik olarak ceber kalesini almak için taşınıyor diyorlardır. Türkiyenin çıkarları taşınmasını gerektiriyorsa taşınır. o kadar yani...
    Cevapla
  • karaze 6 yıl önce Şikayet Et
    diyelim ilerde bir daha böyle bir olay yaşandı ozaman yine mi taşıyacaksınız? ya bence en güzeli alın Ertuğrul gazi veya Osman Gazinin yanına defnedin. O kale zaten bizim kalemiz sadece 1 bölük asker bırakırsın saygı için nöbet tutar o kadar.
    Cevapla
  • cengiz 6 yıl önce Şikayet Et
    taşı babam taşı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi