PKK'ya "Bağdat" kalkanı!

Afrin’den sonra gözlerin çevrildiği Sincar’dan sadece 400 teröristin ayrıldığı, kente asker gönderen Irak yönetiminin ise PKK’ya kalkan olduğu ortaya çıktı. Ankara’ya güvence veren Bağdat’ın bir yandan da YBŞ ve YBJ adı altında militanları maaşla ‘istihdam’ etmeyi planladığı öğrenildi.

PKK'ya "Bağdat" kalkanı!
PKK'ya "Bağdat" kalkanı!
GİRİŞ 03.04.2018 10:00 GÜNCELLEME 03.04.2018 10:03
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı’ndan sonra operasyon sinyali verdiği Menbiç ile Sincar’daki PKK varlığının bitirilmesi için ABD ve Irak’la diplomatik görüşmeler sürerken sahada kritik gelişmeler yaşanıyor.

Örgütün hangi isim altında olursa olsun Sincar’dan çekilmesini şart koşan Ankara en üst düzeyde operasyon kararlılığı gösterirken, Irak yönetimi bölgeye asker sevk ettikten sonra terör örgütünün Sincar’dan çekildiği iddiası ortaya atıldı. Ancak bu iddianın da örgütün bir kurgusu olduğu ortaya çıktı. 

400 TERÖRİST AYRILDI

Bölge kaynakları, Sincar’dan ayrılan PKK’lı grubun 400 teröristen oluştuğunu ve bunların Suriye ile Kandil’e hareket ettiklerini anlattı. PKK’nın Suriye’deki YPG ve SDG gibi Şengal (Sincar) Savunma Birlikleri (YBŞ), Kadın Direniş Birlikleri (YBJ) olarak kentteki varlığını devam ettirdiğini vurgulayan kaynaklar, dış kamuoyuna da ‘çekildik’ propagandası yapıldığını aktardı.

İSİM DEĞİŞTİRİP TERÖRE DEVAM

Bağdat yönetiminin ise bölgeye asker sevk ettikten sonra terör örgütünü kenti terk etmeye zorlamak yerine YBŞ ve YBJ adı altında faaliyet gösteren teröristleri ‘yerel güç’ olarak bölgede konuşlandırmayı amaçladığı belirtildi. Bölgenin Şii milis gücü Haşdi Şabi ile Irak ordusu denetiminde olacağını belirten kaynaklar, Sincar’da sözde ‘yerel güç’ olarak kalacak YBŞ/YBJ’li teröristlerin Bağdat merkezi hükümeti tarafından maaşa bağlanacağı bilgisini de verdi.

 

 

MAAŞ VERECEK İDDİASI

Irak hükümeti, PKK’nın bölgeden çekildiği bilgisini yayarken ikinci aşamada bölge halkından bir yerel güce gereklilik olduğu propagandasıyla YBŞ/YBJ unsurlarını maaşa bağlayacak. Bu grupların da tamamen halktan olduğu, Irak ordusu ve Haşdi Şabi gibi Irak Savunma Bakanlığı’na bağlı olarak hareket edeceği dünyayla paylaşılacak. Bölge kaynakları, bu konuda ilk adımların atıldığını ve bunların önümüzdeki günlerde açıklanacağını ifade etti.

KARAR

YORUMLAR 51
  • bulent 6 yıl önce Şikayet Et
    zaten ırak ordusu pkkyı çıkaracak dendiğinde şaşırmıştım abd nasıl izin verdi diye demek abd bunlara ouştluğuda öğretmiş
    Cevapla
  • selami 6 yıl önce Şikayet Et
    bağdat türkiye'yi kaybetmek istiyorsa. ekonomisi acı çekmeye devam edecektir. umarım hata yapmazlar.
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında Barzani'ye verilen desteğin rövanşı bu başka değil. Hakettik galiba
    Cevapla
  • Osman 6 yıl önce Şikayet Et
    Atip tutmak kolay...vergiside yok
    Cevapla
  • Emredersiniz 6 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü abditsrail böyle istiyor bağdat buna uymak zorunda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tasarruf edilecek emekliye verilecek - Gazete manşetleri
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı