Bakan Albayrak çok önemli bilgiyi paylaştı

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş en büyük projesi olan Akkuyu Nükleer Projesi hakkında çok önemli bir bilgi paylaştı. Albayrak " Teknolojinin Türkiye’ye tam anlamıyla kazandırılması için şu ana kadar Rusya’ya gönderdikleri 248 öğrenciden 35’inin eğitimlerini bitirip döndüğünü" söyledi.

Bakan Albayrak çok önemli bilgiyi paylaştı
Bakan Albayrak çok önemli bilgiyi paylaştı
GİRİŞ 04.04.2018 11:06 GÜNCELLEME 04.04.2018 11:17
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş en büyük projesinin temelinin atıldığını kaydederek, “Birçok alanda kazandıracağı nükleer teknoloji kapasitesini de düşününce Türkiye için önemli bir miladı yaşadığımız açıktır” dedi. Albayrak, santral ile mevsime bağlı kalmadan, 7/24 kesintisiz elektrik üretileceğini vurgulayarak, “Üstelik bunu sıfır emisyonla yani çevreye zararlı hiçbir sera gazı salımı yapmadan gerçekleştireceğiz” dedi.

248 ÖĞRENCİ RUSYA’YA GİTTİ

 

 

Akkuyu’nun uluslararası izin ve standartlara uygun olduğuna dikkat çeken Albayrak, şunları kaydetti: “Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, Uluslararası Nükleer Danışma Güvenlik Grubu ve Avrupa İşletmeci Kuruluş şartlarında belirtilen tüm güvenlik standartlarına en uygun, ileri teknoloji ile inşa edilecek ve en son teknolojide bir santral olacak.” İnşaat ve işletme aşamasında ihtiyaç duyulan ekipmanın önemli bölümünün Türk şirketlerinden tedarik edileceğini belirten Albayrak, bu sayede yerli sanayiye milyarlarca dolarlık iş yaratılacağına dikkat çekti. Teknolojinin Türkiye’ye tam anlamıyla kazandırılması için şu ana kadar Rusya’ya gönderdikleri 248 öğrenciden 35’inin eğitimlerini bitirip döndüğünü kaydeden Albayrak, “Öğrencilerimiz bilgi ve tecrübeleriyle nükleer teknolojinin yerlileşmesi noktasında önemli rol oynayacak. İnanıyoruz ki ülkemiz dünyayla rekabet edecek kapasiteye ulaşacak” dedi. 

YORUMLAR 8
  • Uzm.dr. 6 yıl önce Şikayet Et
    Merhum Özal, orta asya gezisi sonrası içtiği bir limonata sonrası hastalanarak vefat etti. Kanları kaybedildi. Dağılan Türk Devletleri'ni rusyaya yedirmemeye çalışıyordu. Müslüman olan eski rus ajanı Litvinenko ve Arafat da aynı madde ile zehirlendi. 7 senedir o maddenin takibi için uğraşıyoruz ve ilgili BAKAN olarak (yazdığımız) 200 dilekçenin hiçbirisi size ulaşmıyor. Bu normal mi BAKANIM? Biz canımızı ortaya koyduk, sizden bir randevu alamadık... Çevrenizdeki çok kişi (!) bu yazıları hatta belgeleri biliyor !
    Cevapla
  • TürkUzman. 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman olduktan sonra İngiltere'ye sığınan eski rus ajanı Litvinenko, iki eski rus ajanı ile çay içtikten günler sonra öldü. Bedeninde ve rus ajanların kaldığı otelde, bindikleri uçakta aynı radyoaktif zehir bulundu. 33.000 yolcu kontrole çağrıldı. Gramın YÜZ MİLYONDA BİRİ kadarı bile ölümcül olan bu maddenin reaktörlerimizde takibini kim yapacak? Yine ruslar. 7 senedir 200 dilekçeye rağmen size ulaşamadık. HAİNLER HER YERDE !
    Cevapla
  • dursun 6 yıl önce Şikayet Et
    bence bu gençler gözümüz gibi korunmalı asla ihmal edilmemeli ve afişede edilmemeli düşman uymaz su uyuyabilride düşman uymaz. ülke çıkarı için mutlak korunmalı.isimleri resimleri sır gibi saklanmalı
    Cevapla
  • DavetEdinGelelim. 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman olup İngiltere'ye sığınan eski rus ajanı Litvinenko, iki eski rus ajanı ile çay içtikten günler sonra vefat etti. Bedeninde ve rus ajanların otel, uçaklarında aynı madde tesbit edildi, 33.000 yolcu kontrole çağrıldı. Merhum Arafat (ve savcılığa verilmiş ifadeye göre Merhum Özal da) aynı radyoaktif madde ile zehirlendi ve bunun % 97'si rus reaktörlerinde üretiliyor. Gramın yüzmilyonda biri kadarı bile ölümcül. Rusların eğittiği (!) gençlerle, rus reaktöründe bu kadar sıkı güvenlik sağlayabilecek miyiz? ALLAH AŞKINA YAYINLAYIN. İsmimiz BİMER'de 200 kez kayıtlı.
    Cevapla
  • Aydın 6 yıl önce Şikayet Et
    Aman ajan olup gelmesinlerde. Bir zamanlar ABD ve İngiltereye gidip gelenler gibi olmasınlarda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim