Rusya'da gündem Türkiye! Erdoğan ısrar etti...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ankara ziyareti Rus basınının gündeminde ilk sıradaydı. Rusya 1 TV'si Putin'e atlı karşılamanın Erdoğan'ın ısrarıyla yapıldığını belirtti.

GİRİŞ 04.04.2018 13:14 GÜNCELLEME 05.04.2018 09:01
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Rus medyasında Vladimir Putin'in Ankara'ya gelişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Akkuyu Nükleer Santrali'nin temelini atması ve yaptıkları baş başa görüşmeler detaylı bir şekilde işlendi.

EN BÜYÜK YAKINLAŞMA

 

Rusya Devlet Televizyonu Rusya 1 TV, ziyareti "tarihi" diye nitelerken bunun iki ülkenin en büyük yakınlaşması olduğunu belirtti.

"ERDOĞAN ISRAR ETTİ"

Rusya 1 TV'den Pavel Zarubin Putin'in limuzinine, resmi ziyaretlerde zorunlu olmamasına rağmen atlı bir birliğin eşlik etmesinin büyük bir karşılama seremonisi olduğunu, Erdoğan'ın bu tören için ısrar ettiğini belirtti.

ABD'YE VERİLMİŞ BİR MESAJ

Zarubin, iki ülke arasındaki işbirliğinin stratejik önemini vurgularken Türkiye ve ABD arasındaki anlaşmazlıkların da altını çizdi ve S-400 alımının "ABD'ye verilmiş bir mesaj" olduğunu söyledi.

Zarubin nükleer santral hakkında ise "Türkiye'nin 50 yıllık hayalini gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

"EN CAZİP ZİYARETÇİ"

Rus NTV kanalı ise Putin'in Ankara için "en cazip ziyaretçi" olduğunu ve bu ziyaretin Putin'in yeni dönemindeki ilk yurtdışı seyahati olduğunu belirtti.

'TARİHTE İLK KEZ TÜRKİYE BİZİM DOSTUMUZ'

Pervıy Kanal (Kanal Bir) sunucusu Kirill Keimyonov, Rusya ile Türkiye'nin yüzyıllardır "Batı istediği için" düşman olduğunu söyledi ve ekledi:

"Önce İngiltere, sonra Almanya ve ardından da NATO patronu ABD iki ülkenin düşman olmasını istedi. Ama şimdi, tarihte ilk defa Türkiye bizim dostumuz ve bölgede anahtar partnerimiz."

"DOMATES ENGELİ"

1 milyon tirajlı Moskovsky Komsomolets gazetesinde Ekaterina Pichugina'nın "Büyüyen aşkımızın önündeki domates engeli" başlıklı makalesinde Putin'in Türkiye'deki gündemi ayrıntılı bir şekilde değerlendirilirken domates ticareti konusu da ele alındı.

Izvestia gazetesinden Yegor Sozayev-Guryev'in haberinin başlığı "İşbirliğinin enerjisi" idi.

RBC'den Svetlana Burmistrova ise "Nükleer başlangıç" başlıklı haberinde Rusya'nın atom enerjisi kurumu Rosatom'un harcamalarının şimdiden bütçesini aştığına dikkat çekti.

Kommersant'ta Andrey Kolesnikov da haberinde "Türkiye'den zincirleme reaksiyon bekleniyor" başlığını kullandı.

YORUMLAR 58
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlara en çok zararı amerika verdi.abd rusya arasında tercih etmemiz gerekirse ben de Rusya derim.
    Cevapla
  • Ayyıldız 6 yıl önce Şikayet Et
    Burnunuzun dibindeki rusya ile müttefik olmak ticaret yapmak varken terörist Amerika ve üçkağıtçı ingiliz ve almanlarin oyuncağı madarasi olduk yıllardır..yeter artik natoda amerikada defolun bu bölgeden..iyi ilişkiler kurmuş olsak rusya ile bugünkü Türkiye dahada ilerde olurdu.. geçmiş yıllara yazık..turizm bile çok büyük potansiyel..elin amerikalisi 15 bin km gelip paramı harcayacak burda..ancak silah ticareti yaparlar..insan öldürürler katil sürüleri
    Cevapla
  • Riza 6 yıl önce Şikayet Et
    Şu an ABD ve Nato ile karşı karşıyayız. Şu andaTürkiye'nin Rusya ile müttefik olmaktan başka seçeneği yok. Askeri teknoloji konusunda ABD ye bağımlı idik. Şimdi mecburen de olsa Rusya'ya baplanmak zorunda kalıyoruz. Olay bu.
    Cevapla
  • Türkiyemm 6 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl bir düzen bu.Umarim bu yaptığımız jestleri bir gün hatırlayıp kahretmeyiz.Cogunlukla bu ve bunun gibi rezil durumlarla karşılaşabiliyoruz.Nihayetinde biraz gerçekçi olmak gerekiyorsa sivil insanları ve çocukları katleden bir devlet yada kişilere karşı siyasi bir durum dahi olsa bu denli üst düzey törenler filan pek yakışı kalmıyor diye dusunuyorum.O masumların kemikleri sızlıyor olabilir hiç kuşkusuz
    Cevapla
  • hakkı 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar uluslararası ilişkiler. Bazı şeyleri de biz onaylamayalım ya da anlamayıverelim
    Cevapla
  • İşine gelmiyor 6 yıl önce Şikayet Et
    Herkes senle aynı görüşte olmak zorunda mı ediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!