ALO 199 nedir? Randevu nasıl alınır, ücretli mi? Kimlik kartı, ehliyet, pasaport

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşların hizmetine açılan ALO 199 hattı sayesinde yeni kimlik kartı, doğum, ölüm, aile cüzdanı, vatandaşlık işlemleri gibi birçok işlem yapılabilecek. Peki ALO 199 nedir? ALO 199 hattı randevu işlemleri nasıl yapılır gibi soruların yanıtları haberimizde...

ALO 199 nedir? Randevu nasıl alınır, ücretli mi? Kimlik kartı, ehliyet, pasaport
ALO 199 nedir? Randevu nasıl alınır, ücretli mi? Kimlik kartı, ehliyet, pasaport
GİRİŞ 31.08.2018 15:11 GÜNCELLEME 31.08.2018 15:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ALO 199 hattı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yatarından yürütülmektedir. Bu hat, vatandaşlıkla ilgili bütün konuları tek noktadan yapmaya olanak sağlamaktadır. yeni kimlik kartı çıkaracak vatandaşlar, işlemin ALO 199 hattı üzerinden nasıl yapılacağını merak ediyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hizmet eden "Alo 199 Kimlik Kartı Hattı" vatandaşların yeni çipli kimlik kartı çıkarılmasında nelerin gerekli olduğuna veya vatandaşlık işleri ile alakalı bir konuda yardım alabilecekleri bir hizmettir. Peki ALO 199 hattından kimlik kartı nasıl alınır? İşte detaylar…

ALO 199 NEDİR?

ALO 199 İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermektedir. Vatandaşlar artık yeni kimlik kartı çıkartırken ,randevu alma ,doğrulama , değiştirme, iptal etme ve sorgulama ile diğer ilgili işlemlerde yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur. Vatandaşlar ALO199 Nüfus hattına arayarak bir çok işlem için telefonla hizmet alabilirler. Peki ALO 199 hattı üzerinden hangi işlemler yapılabilir?

ALO 199 HATTI ÜZERİNDEN HANGİ İŞLEMLER YAPILABİLİR?

Yapılacak olan resmi işlemler arasında; doğum, ölüm, evlenme, boşanma, nüfus ve aile cüzdanı, Türk vatandaşlığının kazanılması, Türk vatandaşlığının kaybedilmesi, çok vatandaşlık gibi işlem yapılabilir.

ALO 199 HATTI ÜCRETLİ Mİ?

Bir çok servis sağlayıcısı bu hattı arayan müşterilerin paketindeki sabit hat yönüne olan dakikalarından düşer, paketi olmayan müşterilerin ise tarifesinin sabit hat yönüne olan ücreti ve ücretlendirme periyodu ile aynıdır. Yani ALO 199 Nüfus çağrı hattına aradığınızda ekstra ödeme yapmazsınız.

ALO 199 RANDEVU NASIL ALINIR?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ALO 199 hattından birçok işlem yapılabilmektedir. Randevu alma işlemleri iki şekilde yapılabilir: Birincisi ALO 199’u arayarak ikinci de, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır.

YENİ KİMLİK KARTI İÇİN RANDEVU ALMAK GEREKLİ Mİ?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen kimlik kartı işlemleri için randevu almak şart değildir. Fakat yaşanılan yoğunlukların önüne geçmek için randevu almak, bekleme süresini azaltacaktır.

YORUMLAR 2
  • turhan yaman 5 yıl önce Şikayet Et
    eliytmi yenılme
    Cevapla
  • macid 5 yıl önce Şikayet Et
    Nasil bir kikmlik karti ala bilirim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar