ABD saldırısında İncirlik Üssü de kullanıldı mı?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) güçlerinin gece saatlerinde Suriye’yi vurmasının ardından gözler Adana’daki İncirlik Hava Üssü’ne çevrildi. ABD’nin Suriye’ye saldırmasının ardından en büyük soru İncirlik Üssü’nün kullanılıp kullanılmadığı oldu. Üstten sadece bir SİHA kalkarken başka bir hareketlilik gözlenmedi.

GİRİŞ 14.04.2018 11:22 GÜNCELLEME 14.04.2018 11:54
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Türkiye Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamayla, saldırıya desteğini ilan ederek, "memnuniyetle karşıladıklarını" duyurmuştu.

HÜKÜMETTEN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Suriye ilgili açıklamasında bulundu ve operasyonda İncirlik Üssü'nün kullanılmadığını açıkladı.

CNN, "İNCİRLİK KULLANILDI" DEDİ

 

 

ABD’li CNN International kanalının haberine göre ise ABD ve müttefiklerinin Suriye'ye yönelik saldırısında Türkiye'deki İncirlik Üssü de kullanıldığı iddia edildi. Canlı yayında aktarılan operasyon bilgilerine dair harita üzerinde İncirlik Üssü’nün de operasyona dahil olduğu bildirildi.

İNCİRLİK ÜSSÜ KULLANILMADI

ABD, İngiltere ve Fransa gece saatlerinde Suriye’ye operasyon düzenledi. Operasyonun ardından gözler Suriye ve Irak'taki DEAŞ'a karşı oluşturulan koalisyon güçleri ABD, İngiltere, Suudi Arabistan ve Katar'ın uçakları ile Türk Hava Kuvvetlerinin İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığının konuşlu olduğu İncirlik hava üssüne çevrildi. 

Üstte ise herhangi bir hareketlilik gözlenmedi. Yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü İncirlik Hava Üssü'ne 1 helikopter inerken, 1 SİHA kalkış yaptı. Ayrıca üste kargo ve tanker uçaklarının hazır beklediği görüldü. 

YORUMLAR 20
  • antepli.v 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber Türkiyenin için yalnızlık çanlarının çalmasına yeter inçirlikten ya kapatılmalı yada nato dışında kullanılmamalı bunu önlemek için yeni anlaşmalar yapılmalı aksi taktirde sürekli türkiyenin aleyhine kullanılmaktadır ABD amacı ruslardan uzaklaştırmak
    Cevapla
  • neyla 6 yıl önce Şikayet Et
    bal gibi incirlik kullanıldı kıvırmaya yüzüm yok ıraka vururken bile hep incirlik kullanıldı
    Cevapla
  • Kürşat 6 yıl önce Şikayet Et
    Kulanırlar tabi! Irak bombalanırken bağdat yıkılırken İncirlik kulanıldı!
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kabak türkiyenin basinda patlayacak gibi gözüküyo.yakinda bir tarafindan patlak verir
    Cevapla
  • Necdet 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD ile aynı çizgide olunmaz, türkiye ikili oynamamalı ülkemde ABD askeri istemiyorum.. müttefik gerekliyse Rusya en azından delikanlı bir ülke..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı