Erken seçim dünyayı da salladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı erken seçim kararını dünya ajansları 'son dakika' haberi olarak geçti.

GİRİŞ 18.04.2018 16:15 GÜNCELLEME 18.04.2018 17:30
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ortaya attığı erken seçim hem Türkiye'yi, hem de dünyayı salladı. Bugün Bahçeli ile Erdoğan görüşmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da "Seçimlerin 24 Haziran 2018 Haziran tarihinde yapılmasına karar verilmiştir. YSK seçim hazırlıklarına başladı" demesiyle, dünyanın önde gelen basın kuruluşları, internet sitelerinde erken seçime yer verdi.

REUTERS

 

 

Reuters haber ajansı 'son dakika' haberi olarak duyurduğu haberde normal 'Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin 24 Haziran'da erken seçime gideceğini açıkladı' ifadelerini kullandı.

ALMAN AJANSI DPA

Alman haber ajansı dpa, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçim çağrısı yaptı, muhtemel tarih 24 Haziran" ifadesiyle haberi geçti.

FRANSIZ AFP

Fransız AFP haber ajansı da, erken seçimi son dakika koduyla ve “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bu sene 24 Haziran’da erken seçime gideceğini söyledi” ifadesiyle duyurdu.

LE FIGARO

Fransız gazete Le Figaro, yine manşetten ve son dakika olarak duyurduğu haberinde "Erdoğan açıkladı, Türkiye 24 Haziran'da erken seçime gidiyor" ifadelerini kullandı.

BBC

Ankara'dan canlı yayın yapan BBC Türkçe'nin başlığı, "Erken seçim 2018: Türkiye 24 Haziran'da sandığa gidiyor" oldu.

FİNANCİAL TİMES

Saygın ekonomi gazetesi Financial Times, Erdoğan’ın açıklamasını son dakika gelişmesi olarak verirken, “Erdoğan geçmiş dönemde erken seçim iddialarını yalanlamıştı. Fakat konuşmasında Suriye ve Irak’taki belirsizliklerin erken seçimi gerekli hale getirdiğini dile getirdi” ifadeleri kullanıldı.

DIE WELT

Alman Die Welt gazetesi, Beştepe'de gerçekleşen zirveye geniş yer ayırırken, 'Erdoğan, 24 Haziran'da erken seçime gidileceğini açıkladı' başlığını attı.

BİLD

Almanya’nın çok okunan gazetelerinden Bild de gelişmeye geniş yer ayırdı. Bild anasayfanın manşetinde yer verdiği haberde, “Erdoğan erken seçim için 24 Haziran’ı gösterdi” başlığını kullandı.

GUARDİAN

İngiliz Guardian gazetesi, Erdoğan’ın erken seçim kararını MHP lideri Bahçeli’nin açıklamasının ardından duyurduğunu aktarırken, “Erdoğan, seçimleri planlanandan bir yıl önceye aldı ve erken seçim tarihini 24 Haziran olarak belirledi” ifadesi kullanıldı.

EKATHİMERİNİ

Yunanistan’ın çok satan gazetelerinden Kathimerini’nin İngilizce edisyonu da erken seçim açıklamalarını okuyucularına duyurdu. İnternet sitesinin ilk haberi olarak konumlanan gelişme hakkında, “Türkiye 24 Haziran’da erken seçime gidiyor” başlığını kullandı.

CNN

"Seçimler, geçtiğimiz yıl Türkiye’de Erdoğan’ın eline yeni yetkiler veren Başkanlık referandumundan sonra yapılan ilk seçim olacak."

WASHINGTON POST

Amerikan Washington Post gazetesi, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla, başkanlık ve parlamento seçimlerinin erkene çekilerek 24 Haziran 2018 tarihine alındığını açıkladı. Bu kararla devlet başkanının yetkilerini genişletecek olan sisteme daha erken bir tarihte geçilmiş olacak." ifadeleriyle erken seçim haberini bildirdi.

 

 

YORUMLAR 49
  • amiiiiin 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahim muafak kilsin ulkemiz milketimiz ve tum ummet icin hayirli olsun insallah
    Cevapla
  • Birturk 6 yıl önce Şikayet Et
    Tefrikaya gerek yok.reis yanindayız.durmak yok yola devam
    Cevapla
  • cafer58 6 yıl önce Şikayet Et
    pişti şer ittifakı.cumhur sizi yine pişti yaptı.lütfen varımızla yoğumuzla bu ittifaka destek verelim.biz bu savaşı kazanacağız bi iznillah.
    Cevapla
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Demiş ya: bana ne tepsi baklavadan demiş Ama sizin eve gidiyor deyince Bu sefer hoca: o zaman sana ne demiş.
    Cevapla
  • Deli Dumrul 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun reise dünyayı parmağında oynatıyor. İçerideki ve dışarıda ki küffara tam bir ters köşe yaptı.Adamlar 2019 için yaptıkları hainlikler ellerinde patladı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor
Yüzde 500 yetmedi! İmamoğlu’nun ilk işi İstanbul’da suya zam