Muhalefet İttifakında hangi partiler var? İttifakın yeni adı nedir?

Ak Parti-MHP arasında kurulan ''Cumhur İttifakı''nın arkasından muhalefet partileri de ittifak kurmak üzere harekete geçti. Gündemin merkezine yerleşen, yoğun bir şekilde sorgulamaya alınan muhalefet ittifakında hangi partiler var? İmzaların atılarak resmi protokol işlemlerinin tamamlanacağı Muhalefet İttifakının yeni adı nedir?

Muhalefet İttifakında hangi partiler var? İttifakın yeni adı nedir?
Muhalefet İttifakında hangi partiler var? İttifakın yeni adı nedir?
GİRİŞ 03.05.2018 00:43 GÜNCELLEME 03.05.2018 00:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

24 Haziran 2018 tarihinde düzenlenmesi kararı alınan Türkiye Genel Seçimleri öncesinde Ak Parti ve MHP arasında kurulan ''Cumhur İttifakı''nın akabinde muhalefet partileri de birleşerek ittifak kurmak adına harekete geçti. Öte yandan muhalefet ittifakında yer alacak partiler imzaları atarak resmi protokol işlemlerini tamamlamaya hazırlanıyor. Bu gelişmelerin sonrasında kamuoyu tarafından erken seçimler öncesinde oluşturulan muhalefet ittifakında hangi partilerin olacağını, gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekili erken seçimlerinde cumhur ittifakının karşısında yer alan muhalefet ittifakının yeni isminin ne olduğu merak edilerek araştırma konusu haline geldi. İşte, muhalefet ittifakına dair merak edilen tüm ayrıntılara haber7.com'dan erişebilirsiniz.

MUHALEFET İTTİFAKINDA HANGİ PARTİLER VAR? MUHALEFET İTTİFAKININ YENİ ADI NEDİR?

Muhalefet kanadından gelen yeni hamle neticesinde 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekili erken seçimlerinde muhalefet ittifakı oluşturulacak. Muhalefet ittifakında hangi partilerin olduğunu mercek altına alacak olursak; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) başta olmak üzere Saadet Partisi, İYİ Parti ve Demokrat Partisi arasında muhalefet ittifakı oluşturulması hususunda anlaşmaya varıldığının bilgisine ulaşıldı. Öte yandan dört parti muhalefet partisi bir araya gelerek yarın saat 15:00'da imzaları atacak ve böylece resmi protokol işlemleri tamamlanmış olacak.

Muhalefet ittifakı için imzaları atacak isimlere bakılacak olduğunda; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'den Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi (SP)'den Temel Karamollaoğlu, İyi Parti'den Meral Akşener ve Demokrat Parti'den Gültekin Uysal yer almaktadır. Bununla birlikte dört parti tarafından muhalefet ittifakı yalnızca milletvekili seçimleri için oluşturuldu, cumhurbaşkanlığı seçimlerini kapsamamaktadır. Muhalefet ittifakının yeni isminin ne olacağı konusuna gelecek olursak; şu an için kesin ve net bir bilgi olmamakla birlikte, ''demokrasi ittifakı'' yahut ''millet ittifakı'' ihtimalleri üzerinde durulmaktadır. Son olarak muhalefet ittfakı kuracak siyasi partilerin resmi protokollerini 6 Mayıs 2018 tarihinde kadar Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'ye sunmaları gerekmektedir.

ittifak

YORUMLAR 5
  • Ayşegül 5 yıl önce Şikayet Et
    4 düde bir Recep Tayyip Erdoğan etmez! Allah, Cumhur başkanımızı başımızdan eksik etmesin onu... Allah hayırlı, sağlıklı, uzun ömürler versin.
    Cevapla
  • Nur 5 yıl önce Şikayet Et
    ismi DALTONLAR olabilir
    Cevapla
  • osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    benim ülkem Türkiyemin herşeyini tanırım vede ben ordada bu topraklar bizim der bizim oldugu içinde bana kıbrısın askeri poliisde bana dokunamaz ben bu topraklar benim diye bilir ve giderim ve ben hiç bir kimseyi bana dokunanı tanımam bu topraklar bizimdir bender benm ülkenin cumhuru Recep Erdoganı tanırım onuniçin ben kıbrısdada olsam oranın cumhuru Rececep Erdogandır
    Cevapla
  • osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    ben sevmiyorum bu kıbrız bizimse bu kıbrızda başbaabkan ve cumhurbaşkanı bunlar kimdir bu başbakan ve cumhurbaşkanı kimdir bu topaklar bizimse orda bu farklı başbabakanın ve farklı cumhurbaşkanın ne işi vardır bizim topragımızda olan biizm bir cumhurumuz olur onun için bu kıbrısın ne başkanı nede cumhurunu ben kendi adıma tanımam ve ben bir Türküm vede bu topraklar benimse elimi kolumu sallar giderim vede ben orda cart curt edenleride tanımam ben benim ülkem Türkiyemin herşeyini tanırım vede ben
    Cevapla
  • osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    yeminle ben karar verdim ben kıbrıza gidecem vede oraya yerleşecem az bekleycegim nasıl gidebilirimi ve bunları ayrladıkdan sonra ben kınrıza yerleşecegim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat