'Ufka Yolculuk' yarışmasında ödül töreni

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nda dereceye girenler, ödüllerini düzenlenen törenle alacak.

'Ufka Yolculuk' yarışmasında ödül töreni
'Ufka Yolculuk' yarışmasında ödül töreni
GİRİŞ 11.05.2018 18:06 GÜNCELLEME 11.05.2018 18:06

'Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz' teması ile uluslararası kapsamda düzenlenen ve konusu 'Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü’ olan yarışmada dereceye girenlere ödülleri, 12 Mayıs Cumartesi günü saat 19.00'da İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenecek törenle takdim edilecek.

Dünyaca ünlü müzik grubu DEBU gecede konser verecek

Talha Bora Öge'nin sunumu ve Hafız Furkan Çınar'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak gecede, program için İstanbul’a davet edilen dünyaca ünlü müzik grubu DEBU da eserlerini icra edecek. Türkiye geneli ve dünyanın çeşitli ülkelerinden davetlilerin katılacağı program vatandaşlara da açık.

Türkiye’nin en geniş katılımlı sivil bilgi yarışması

Yarışma 81 il, 853 ilçedeki 2 bin 391 okul ile cezaevlerinde; Millî Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile resmi ve özel kurum, kuruluş, kulüp, vakıf ve derneğin ortaklığında 17 bin 246 gönüllü görevli ile gerçekleştirildi.

98 ülkeden 700 bine yakın katılımcı yarıştı

Yarışmaya 98 ülkeden katılım sağlandı. Yurt içi ve yurtdışından 695 bin 215 kişinin katıldığı yarışmanın, test usulü yazılı ile Türkçe online sınavı 8 Nisan’da; İngilizce ve Arapça online sınavları ise 6 Mayıs’ta yapıldı. Yazılı sınav, illerde oluşturulan sınav merkezlerinde; online sistem üzerinden sınav ise www.ufkayolculuk.com ile www.upgradeyourself.global siteleri üzerinden yapıldı. Yarışmacıların yaşlarına göre belirlenmiş 11 ayrı kategoride düzenlenen yarışma, Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde yapıldı. Yarışmada her kategori için ayrı sorular soruldu. Yarışmaya, özel gözetmenler eşliğinde engelli vatandaşlar ve cezaevlerinde oluşturulan sınav noktalarında mahkûmlar da katıldı.

Yarışmanın İçeriği

Yarışma kapsamında 6-10 yaş aralığındaki A kategorisi yarışmacılara Peygamber Efendimiz’in hadisleri ve örnek hayatını resimli hikâyelerle anlatan Mürşide Uysal'ın ‘Peygamberimizden Dini Hikâyeler’ isimli kitabından; 11-14 yaş aralığındaki B kategorisi yarışmacılar ile C, D, E ve F kategorileri yarışmacılarına merhum Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan'ın ‘Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz’ isimli kitabından sorular yöneltildi. G, H ve K kategorilerinde yarışanlar Riyazu’s Salihin kitabının Arapça çevirisinden; J kategorisinde yarışanlar ise İngilizce çevirisinden sınava tabii tutuldu.

Dereceye girenlerin ödülleri

Yazılı yapılan kategorilerde ilk üçe girenlere umre seyahati ile para ödülü veya dost ülkeye yolculuk ile para ödülü ya da ödülün tamamına denk para ödülü; 4 ile 10’ncu olanlara tablet bilgisayarlar hediye edilecek. Online sistemde dereceye giren ilk üç isim ise bilgisayar ya da para ödülü tercih edecek.

Amaç Okuma Alışkanlığını Arttırmak

Yarışmanın gayesi okuma alışkanlığının artmasını sağlamak; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sunmak; Kur’an-ı Kerim ve sünnetin öğrenilmesini ve buna uygun yaşanmasını sağlamak; dinimizin güvenilir kaynaklardan daha doğru anlaşılmasına ve anlatılmasına destek olmak.

Program sosyal medya üzerinden de canlı yayınlanacak

Yüzlerce ödülün sahipleri ile buluşacağı gece, www.ufkayolculuk.com web sitesi ile sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlanacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı