1000 TL emekliye bayram ikramiyesinin detayları! Tüm ödemeler...

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emekliye ikramiyesi ile ilgili detaylar belli olmaya başladı. 2018 yılı itibariyle bayram ikramiyesi olarak 1000 TL alacaklar için detaylar haberimizde... Yapılan açıklamalara göre onlarda ikramiye alabilecek...

1000 TL emekliye bayram ikramiyesinin detayları! Tüm ödemeler...
1000 TL emekliye bayram ikramiyesinin detayları! Tüm ödemeler...
GİRİŞ 12.06.2018 09:00 GÜNCELLEME 12.06.2018 13:34
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

2018 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesinin gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Bu sene itibariyle milyonlarca kişi bayram ikramiyesi olarak 1000 TL alabilecek. Peki bin TL'lik bayram ikramiyesi bir kereliğine mi verilecek? İkramiye maaş ile birlikte mi hesapta olacak? Emeklinin dul ve yetimleri ikramiye alabilecek mi? Yeni emekli olarak para alacak mı? Yatırılacak ikramiye maaşa göre değişecek mi? İşte konuyla ilgili tüm gelişmeler...

1- BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENECEK?

 

 

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar gördüğü için aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri.

2- MİKTAR MAAŞA GÖRE DEĞİŞECEK Mİ?

Ramazan ve Kurban bayramları öncesi biner lira ödenecek. Emekli ve maluller maaş tutarına bakılmasızın biner lira alacak. Diğer kesimlerin ise ikramiyesi hisse veya iş göremezlik derecesine göre değişecek. Ödemeden kesinti yapılamayacak ve haczedilemeyecek.

3- YENİ EMEKLİ OLANLAR PARA ALABİLECEK Mİ?

İkramiyeden yeni emekliler de yararlanacak. Bu kişiler, emeklilik tarihlerini izleyen dönemlerde verilecek ikramiyeleri alacak. Ramazan Bayramı öncesi emekli olanlar bu yıl iki Kurban Bayramı öncesi emekli olanlar ise tek ikramiye alacak. Ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık alma şartı aranacak.

4- EMEKLİNİN DUL VE YETİMLERİ DE ALACAK MI?

Vefat eden emeklilerin ikramiyeleri maaş alan dul ve yetimlerine ödenecek. Ödemeler maaş hisselerine göre yapılacak. Yüzde 75 oranında maaş alan bir eşe 750 lira ödenecek. Hem kocasından hem babasından veya annesinden ölüm aylığı alan kişiler de ikramiye alacak. Bu kişilerin ikramiyesi iki dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksek ise o baz alınarak ödenecek. Çifte yerine yüksek orandan ödeme olacak. İş kazası geçiren ve sürekli iş göremezlik parası alanlar için bayram ikramiyesi de iş göremezlik oranına göre hesaplanacak. İş göremezlik oranı kaç ise ona göre ikramiye verilecek.

5- İKRAMİYE MAAŞLA BİRLİKTE Mİ VERİLECEK?

Ödeme tarihleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından duyurulacak. Maaşlar tahsis numarasının son rakamına göre ödeniyor. İkramiyeler ya bu şekilde farklı günlerde ödenecek ya da aynı gün ödenecek. İlk ikramiye 14 Haziran arife gününden önce haziranın başında hesaplara geçecek. İkramiyeler emeklilerin maaş aldıkları bankalardaki hesaplarına yatırılacak.

6- İKRAMİYE BİR KERELİĞİNE Mİ VERİLECEK?

İkramiye düzenlemesinde 'her yıl' ifadesi bulunuyor. Bu yüzden bundan sonraki yıllarda da ikramiye ödemesi devam edecek. İkramiye tutarı yasa kapsamında bin lira olarak belirlendi. Ancak önümüzdeki yıllarda enflasyon oranında artışlar da gündeme gelecek ve zam yapılacak.

YORUMLAR 77
  • serife 4 yıl önce Şikayet Et
    bende 800 gün calismisligim vardı SSK bana 58 tl aylık bağladı bende ikramiye alabilirmiyim
    Cevapla
  • Yıldız 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben babamdan dul maaşı alıyorum tek başıma geçen bayram 500 ödendi doğrumu acaba SSK san emekli babam vefat etti
    Cevapla
  • Dunja 5 yıl önce Şikayet Et
    Dul maaşı ve kendı emeklim var çalışıyorum bayram ikramiyesi neden alamadım
    Cevapla
  • Gulcan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bende yetim ayligi aliyom evim kira benimgibi bir suru magdur yetim ayligi alan var bu bir haksizlik binlira söz verilldiyse binlira verilmeliydi yetim haki yenmesin lütfen kul haki yenmesin gunah
    Cevapla
  • Yeter 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben babamdan kalma yetim aylığı alıyorum bayram ikramiyesi alamadım
    Cevapla
  • Leman 5 yıl önce Şikayet Et
    Hemen sgk ya başvur yanlışlık olmuştur seninde hesabına yatırırlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: MİT'ten yeni operasyon: Fehmi Oral Meşe yakalandı!
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı