AK Parti listesinde sürpriz isimler!

AK Parti 600 kişilik milletvekili listesini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti. AK Parti'nin listesinde sürpriz isimler yer aldı. AK Parti'den aday adaylığı başvurusu yapan İbrahim Tatlıses ve Tanju Çolak listeye giremedi.

AK Parti listesinde sürpriz isimler!
AK Parti listesinde sürpriz isimler!
GİRİŞ 21.05.2018 16:58 GÜNCELLEME 22.05.2018 09:29
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

AK Parti, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verdi.

AK Parti’nin milletvekili listeleri, çok sayıda bakanın listeye alınması açısından sürprizler içerdi. Yeni sistemde bakanların dışarıdan atanacak olması ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “milletvekili istifa ettirip bakan yapmayacağı” şeklindeki değerlendirmeleri nedeniyle 22 bakanın yeni dönemde görev almayacağı yorumları yapıldı.

AK Parti'den aday adaylığı başvurusu yapan İbrahim Tatlıses ve Tanju Çolak listeye giremedi.

İşte AK Parti listesindeki sürpriz isimler:

BÜLENT ARINÇ'IN OĞLU

AK Parti’nin aday listesindeki yeni isimler arasında milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, eski milli futbolcu Alpay Özalan, eski milli güreşçi Selçuk Çebi, eski bakanlardan Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar, eski Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın oğlu Ahmet Mücahit Arınç yer aldı.

Gazeteci-yazar Ayşe Böhürler, Cumhurbaşkanı danışmanlardan Alev Dedegil, Özlem Zengin, Gülşen Orhan da listeye konuldu. Devlet Demir Yolları eski Genel Müdürü Süleyman Karaman, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Konya Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Samsun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman da listeye alındı.

VEDA EDEN ÜNLÜLER

AK Parti’nin popüler isimlerinden Faruk Çelik, Burhan Kuzu, Ahmet İyimaya, Ayşenur Bahçekapılı, Salim Uslu, Adnan Boynukara, Ertan Aydın, Ömer Serdar, Nurettin Yıldız, Zeyid Arslan, Şamil Tayyar, Mehmet Metiner, Metin Külünk, Haluk İpek, Hüseyin Kocabıyık, Sema Ramazanoğlu, Necdet Ünüvar, Orhan Miroğlu, Galip Ensarioğlu, Yasin Aktay gibi isimler de listeye alınmadı.

AK Parti’de üç dönemlik olan 22 isimden sadece bazıları listeye girdi.

YORUMLAR 63
  • METİNNN 5 yıl önce Şikayet Et
    Ortaya acayip yorumlar çıkmış. Silkelenin. Kötü fikirler dökülsün. Besmele çekin şeytan defolsun. REİS bu yazılanları bilmiyor mu. REİS'İN her yaptığını sebep ortaya çıkınca anlayabildik. REİS'E güvenimiz tam. Herkes rahat olsun. Sakın HAK yolundan şaşmayın. REİS kötü birşey yapsaydı bunca hain onu el üstünde tutardı. Herkes yaptığına da konuştuğuna da dikkat etsin. Oylar AkParti'ye. Aksini düşünmeyin bile.
    Cevapla
  • Çok doğru 5 yıl önce Şikayet Et
    Yorumun için teşekkürler. Bu yorumdan sonra daha birşey yazmayın. Reise, çevrem de aldığı kararlar için hemen fikir değiştirenler oldu. Sonra baktılar ki iş başka. Aaa reis doğru yapmış dediler
    Cevapla
  • YasinBaba 5 yıl önce Şikayet Et
    Çıkanlardan memnunuz ama İbo aday olsaydi güzel olurdu doğulular çok seviyor kendisini
    Cevapla
  • Diyarbakır 5 yıl önce Şikayet Et
    diyarbakırda sıradan herhangi bir vatandaşa bile sorarsanız listedeki ilk 6 kişiyi beğenmediğini söyler..
    Cevapla
  • HAKAN 5 yıl önce Şikayet Et
    bak şimdi 155'i arıyorum.
    Cevapla
  • Turkiyem Canim Feda 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayirli olsun, Reis tamam demisse o is bitmistir, Allah utandirmasin, sonuna kadar AKParti, sonuna kadar Recep Tayyip Erdogan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i AK Parti Genel Merkezi'nde kabul edecek
Diyetisyen Ender Saraç'ın 'cinsel istismar' davasında yeni gelişme: İfadeler ortaya çıktı